Cozi uriaşe de pensionari la plata taxelor! Sute dintre românii cei mai vulnerabili s-au înghesuit ore în şir în spaţii închise

Au sfidat măsurile impuse de autorităţi şi au stat ore în şir la cozi în spaţii închise şi aglomerate. Cei mai vulnarabili dintre români, persoane trecute peste 60 de ani, s-au adunat să plătească taxele la stat pe motiv că obțin o reducere de 10% dacă se achită de obligații până la sfârșitul lunii martie.

RomaniaTV.net
12 mart. 2020, 08:19

Asaltată de contribuabili, Primăria din Târgu Mureș, de pildă, a cerut Guvernului să prelungească până la 30 aprilie termenul în care românii pot achita taxele locale cu o reducere de 10%, potrivit stirileprotv.ro. 

Funcționarii le-au recomandat contribuabililor să păstreze o distanță cât mai mare între ei, la coadă, însă oamenii nu respectă nici acest sfat.

Citeşte şi: Bucureştiul NU se închide! Raed Arafat dă asigurări şi vrea să calmeze pe toată lumea! „Sunt ştiri false care circulă pe Facebook!”

„Fluxul este de undeva la 900 – 1.000 de persoane pe zi. Din când în când se închide și se dezinfectează locul”, a declarat Sziverfi Levente, șef serviciu. 

Un bărbat care aştepta la coadă pentru a-şi achita taxele a declarat că est de daoria lor să dea banii statului: „Pentru banii noștrii stăm la coadă. Anul trecut în cinci minute am terminat. Așa plătesc impozitul pentru apartament. E cu reducere și trebuie plătit, e datoria noastră”, a spus acesta.