Cozonac alsacian, cea mai rapidă reţeţă de cozonac pentru Paşte

Pe lângă cel de nucă sau de mac, poți prepara pentru Paști și un cozonac cu stafide, aromat, delicios şi apetisant. Însoţeşte câte o bucată din acest deliciu cu câte un pahar de vin roşu, şi te vei bucura pe deplin de acest desert cu toţi cei dragi adunaţi în jurul mesei de Paşti.

RomaniaTV.net
26 apr. 2016, 12:53
Cozonac alsacian, cea mai rapidă reţeţă de cozonac pentru Paşte

Ingrediente

4 linguri drojdie uscată

400 apă

200 g zahăr

50 ml ulei

1 praf de sare

2 ouă

1,2 kg făină

200 g stafide

3 lingurițe scorțișoară

1 ou, pentru uns

Mod de preparare

Înmoi drojdia în apa călduță și o lași 5-10 minute. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr, uleiul, sarea, ouăle bătute și 800 g făină. Frămânți, adăugând treptat restul de făină, până obții un aluat care nu se mai ține de degete și este ușor de prelucrat. Dacă mai este nevoie, mai adaugă făină.

Lasă aluatul la crescut aproximativ o oră, într-un loc cald. Tapetează tăvile de cozonac și împarte aluatul în jumătate. Pune în fiecare bucată câte jumătate din cantitatea de stafide și frământă până se încorporează. Întinde aluatul și presară deasupra foii restul de zahăr, amestecat cu scorțișoara.

Rulează și pune cozonacii în tăvi. Îi lași la crescut o jumătate de oră, după care îi ungi cu ou și-i dai la cuptor, până se rumenesc.

Încearcă şi reţeta de cozonac ardelenesc cu mac