Cozonacul, drobul și sarmalele vor ajunge și pe mesele românilor din Diaspora. Miros de sarmale pe Coasta de Azur

În gospodăriile din România se muncește de zor. Familiile care au rude plecate în străinătate pregătesc cantități duble de bunătăți pentru Paște pentru a le trimite și celor dragi.

10 apr. 2023, 15:07
Cozonacul, drobul și sarmalele vor ajunge și pe mesele românilor din Diaspora. Miros de sarmale pe Coasta de Azur

Drobul, cozonacul, sarmalele și ouăle roșii vor ajunge anul acesta și în Diaspora. Românii plecați la muncă în Germania, Italia, Franța, Belgia ori Olanda vor primi de acasă bunătăți de Paște.

În mai multe orașe sunt puncte de colectare unde rudele românilor din Diaspora pot duce pachete cu bunătăți de Paște pentru cei dragi. ”Pun niște ouă, pe urmă carne de miel, brânză, dulceață, cozonac, plăcintă, varză pentru sarmale”, spune Ioana Vrămaș, la Pro TV.

Citește și: Carnea de miel, preţuri astronomice în pieţe. Avertismentul ANPC înainte de Paşte 2023

Dintr-un punct de colectare din Sibiu pleacă zilnic, în medie, 100 de colete spre Germania, Belgia, Olanda, Franța și Italia. Transportul până la destinație durează maximum trei zile și se taxează cu 1,5 euro pe kilogram pentru Germania și Italia, respectiv 1,7 euro pentru Franța, Belgia și Olanda.

Pentru cei care nu au de la cine să primească pachete cu bunătăți de Paște există magazinele cu specific românesc. Au fost deschise în special în zone în care se află o comunitate numeroasă de români.

Citește și: Drob de miel, reţeta lui Sorin Bontea. Secretul de preparare pe care nu l-a dezvăluit până acum VIDEO

Denisa Niță are o mică băcănie pe Coasta de Azur unde vinde bunătăți din România. A primit deja mai multe comezi și s-a pus pe gătit. Zilele astea face sarmale și cozonaci.

Un magazin cu specific românesc a fost deschis și la Roma. De aici românii pot cumpăra bunătăți specifice pentru masa de Paște, în caz că n-au primit deja de acasă.