Crăciunul la români: Unii în club, alţii la biserică VIDEO

Sărbătoarea Naşterii Domnului a fost întâmpinată de români în cele mai variate feluri. Dacă unii au rămas acasă cu familiile, alţii au preferat o petrecere în club sau escapade la munte. Sunt chiar şi români care sărbătoresc Crăciunul mergând la biserică, dovadă că nu chiar toată lumea a uitat de tradiţie.

25 dec. 2012, 07:42
Crăciunul la români: Unii în club, alţii la biserică VIDEO

În fiecare an se spune că sărbătoarea Crăciunului nu mai e ce a fost odată, că tradiţiile au fost date uitării şi că totul se bazează pe consum. Nu toată lumea a uitat, însă, de valoarea şi spiritul acestei sărbători, astfel că destui sunt cei care au mers, marţi dimineaţă, la slujbele de Crăciun.

 




În Capitală, unul dintre cele mai populare locuri printre credincioşi a fost, ca în fiecare an, Mănăstirea Caşin. Destui au venit pentru a participa la slujba tradiţională de Crăciun, pentru a se ruga pentru ei şi cei dragi şi pentru a aprinde lumânări.

Dacă unii au întâmpinat Crăciunul cu credinţă, alţii au făcut-o petrecând în cluburi.

Mii de tineri din toată ţara au dat Ajunul petrecut în familie pe distracţia din cluburi. Astfel că organizatorii petrecerilor s-au pregătit cum se cuvine pentru o asemenea sărbătoare. Ei au decorat cluburile cu simboluri ale sărbătorii Naşterii domnului iar dansatoarele au fost îmbrăcate în Crăciuniţe.

Cei care au ales Crăciunul la munte au început distracţia încă din Ajun. Turiştii de la hoteluri şi pensiuni au fost răsfăţaţi de gazdele lor cu mâncăruri tradiţionale, unii chiar au sacrificat porcii pentru a crea o atmosferă de sărbătoare, iar colindătorii au fost nelipsiţi.

Totul a fost stropit din belşug cu vin şi ţuică fiartă, pentru ca lumea să nu simtă prea tare frigul.