Crăciunul, văzut pe timp de război! În timp ce Moscova s-a împodobit cu simbolurile războiului, Kievul a optat pentru decoraţiuni cu porumbei albi

Autoritățile din Moscova au ornat centrul capitalei ruse cu simboluri ale războiului din Ucraina, scrie publicația independentă rusă Meduza. Alta a fost atitudinea oficialilor din capitala ucraineană, unde pomul de Crăciun din Kiev a fost decorat cu figurine care reprezintă porumbei albi.

18 dec. 2022, 18:19

Moscova a fost împodobită de Crăciun! Lângă brazii împodobiți sunt simbolurile „operațiunii speciale”.

La mijlocul lunii decembrie, în capitala Rusiei au apărut instalații tradiționale de lumină și decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă.

Citiți și: Bilanţ cumplit al conflictului din Ucraina: peste 200.000 de morţi, iar sirenele de război nu se mai opresc

În urmă cu o lună, primarul din Moscova, Serghei Sobianin, a declarat că locuitorii ar trebui să aleagă singuri, prin vot, cum să se organizeze târgurile tradiționale în capitală, la aceste sărbători de iarnă, conform publicației independente Meduza 

Pentru a nu anula toate festivitățile anuale din cauza războiului, primarul Moscovei și-a propus să transforme ideea de sărbătoare și să o dedice „soldaților și oamenilor noștri care lucrează neobosit în industria militaro-industrială, care construiesc structuri defensive și care repară casele distruse”.

Literele care au devenit simboluri ale ceea ce Moscova numește „operațiune specială” au apărut în fața intrării în parcul Gorki sau în fața „Expoziției Realizărilor Economiei Naționale” (VDNH).

Bradul de Crăciun din Kiev, decorat cu porumbei albi

De cealaltă parte, în centrul Kievului a fost adus un brad înalt de 12 metri, care este ornat cu decorațiuni în forma unor porumbei albi, simbol al păcii, scrie Meduza. Este luminat, iar ghirlanda de beculețe strălucește datorită unui generator.

Luminile nu sunt aprinse tot timpul, ci doar la anumite ore. Autoritățile din Kiev au decis ca în acest an să nu organizeze tradiționalul târg de Crăciun sau alte evenimente festive care aveau loc în anii anteriori.

În schimb, lângă bradul de Crăciun, sunt locuri unde oamenii din Kiev își pot încărca telefoanele sau alte gadgeturi.

Și gara din Kiev a fosr decorată, ornamentele din bradul de Crăciun fiind iluminate de către un generator conectat la o bicicletă la care oricine poate pedala pentru a aprinde beculețele.

Citiți și: Anunțul venit din Ucraina care îl va înfuria pe Vladimir Putin! Rețeaua de metrou și de apă din Kiev funcționează din nou