Crater uriaș apărut după cutremurele din ultimele zile. Pământul s-a prăbușit în apropierea caselor

Dezastru după cutremurul devastator produs în sudul Turciei şi soldat cu peste 50.000 de morţi în Turcia şi Siria. Conform ultimului bilanţ, peste 44.000 de oameni au murit doar în Turcia în urma acestui seism. Și pământul nu încetează să se cutremure. Seismul din 6 februarie a fost urmat de peste 9.000 de replici şi a distrus sau afectat puternic peste 173.000 de clădiri, lăsând peste 2 milioane de oameni fără adăpost, conform datelor autorităţilor turce.

27 feb. 2023, 09:38
Crater uriaș apărut după cutremurele din ultimele zile. Pământul s-a prăbușit în apropierea caselor

Un crater uriaș s-a format peste noapte în Turcia. O groapă cu un diametru de 37 de metri și o adâncime de 12 metri a apărut în mijlocul „grânarului” Turciei, câmpia fertilă Konya, după un cutremur cu magnitudinea 4.3.

Pământul s-a prăbușit pe o suprafață de aproximativ 1400 de metri pătrați în câmpul din Platoul Seyit Hacı din districtul Reșadiye, scrie turkey.postsen.com.

Nu este primul astfel de crater apărut în câmpia Konya. Gropi de acest fel amenință activitățile agricole în zonă, iar acum apărut și în zone rezidențiale, foarte aproape de casele oamenilor.

Citește și: A fost panică generală după noul val de cutremure din Turcia! O jurnalistă a început să plângă în timpul unui live VIDEO

Specialiștii susțin însă cu nu au dovezi privind legătura dintre apariția acestor cratere și cutremurele. Mai mult, experții dau vina pe folosirea tot mai frecventă a apelor subterane care întăresc solul de deasupra. Lipsit de apă, solul se scufundă, lăsând fermierii cu găuri uriașe în câmpurile lor.