Credincioşii din Năvodări s-au călcat în picioare pentru aghiasmă. Preotul, amendat cu 2.000 de lei

Situație incredibilă în Năvodari, în plină pandemie de coronavirus. Preotul Salomia Andrei de la Biserica Buna Vestire din centrul orașului a ales să nu respecte măsurile și a primit credincioșii la biserică, pentru a împărți agheasmă.

RomaniaTV.net
24 apr. 2020, 11:35
Credincioşii din Năvodări s-au călcat în picioare pentru aghiasmă. Preotul, amendat cu 2.000 de lei

Preotul ar fi motivat poliţiştilor că… “a uitat” uşile bisericii deschise, iar când s-au oprit oamenii din zonă acolo, nu i-a putut refuza.

Reprezentantul Arhipiscopiei Tomisului susține că prezența oamenilor pe spațiul publi nu e de competența bisericii.

“Prezența oamenilor pe spațiul public nu e de competența noastră. Ordonanța spune clar, slujbă fără credincioși ÎN biserică. În afara ei, pe spațiul public, nu mai e competența noastră. Dar înțelegem dorința credincioșilor de a beneficia de roadele slujbelor bisericești, după finalul slujbei.Probabil au venit să ia apă sfințită după finalul slujbei” , a declarat reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu.

Potrivit IPJ Constanța, oamenii legii au identificat persoana din cadrul Bisericii care a oficiat slujba și au amendat-o cu suma de 2.000 de lei. Este vorba despre preotul, Andrei Salomia, cunoscut drept apropiat al fostului primar de la Năvodari, Nicolae Matei.

„În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 11.30, polițiștii din Năvodari au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că s-ar fi adunat mai multe persoane, în zona unei biserici din centrul localității.