Credit ipotecar fără avans pentru casă nouă, lansat în premieră de Patria Bank. Cum poate fi accesat

Creditul ipotecar fără avans este produsul care a fost lansat de compania Patria Bank pentru persoanele care-şi doresc o casă nouă sau au o altă locuinţă în proprietate şi nu vor să mai plătească un avans în bani. În schimb, clienţii vor putea aduce drept garanţie un alt imobil în proprietate sau nul deţinut de familia restrânsă (de părinți, soț/soție, copii, frați/surori, ginere/noră) sau de partenerul de viață. Astfel, aceştia devin participanţi la credit, având calitatea de codebitori, au precizat reprezentanţii Patria Bank, citaţi de Economica.net.

RomaniaTV.net
28 aug. 2020, 05:28
Credit ipotecar fără avans pentru casă nouă, lansat în premieră de Patria Bank. Cum poate fi accesat

Pandemia de coronavirus a provocat schimbări în programul şi locul în care muncesc cei mai mulţi dintre românii din marile oraşe. Patria Bank a decis să vină în sprijinul celor care au devenit interesaţi să aibă o alternativă de locuit temporară sau chiar permanentă. Oamenii au început să caute variante de a schimba locuința avută în proprietate cu una mai încăpătoare, cu curte, sau să achiziționeze o a doua locuință într-o locație la munte, la mare sau într-o zonă pre-orășenească.

„În ultimul timp tot mai mulți colegi din unitățile aflate în orașele mari au conversații cu clienții despre dorința acestora de a se muta într-o locuință mai mare, de preferat cu curte. De cele mai multe ori, le lipsesc banii de avans sau nu doresc să folosească economiile acumulate pentru avans. Pornind de la acest feedback, în special pentru cei care locuiesc în orașele mari, aglomerații urbane, am îmbunătățit produsul de achiziție imobil Patria Acasă, înlocuind avansul în bani cu o garanție suplimentară pusă pe un imobil pe care îl dețin deja, ei, părinții, rudele apropiate sau partenerii de viață, împreună cu care pot participa la credit pentru o nouă locuință”, a declarat Elena Nicodinescu, Manager Dezvoltare Produse Patria Bank, conform Economica.net.

Creditul ipotecar fără avans – dobânda şi condiţiile

Noul credit Patria Acasă fără avans poate fi accesat de cei care doresc o locuință nouă sau o locuință suplimentară și aduc în garanție o altă proprietate deținută de ei sau alți participanți la credit. În categoria altor participanți la credit pot intra: soțul/soția, copiii, frații/surorile, părinții titularului/soților, ginerele/nora și partenerul de viață al solicitantului de credit (cu care locuiește și se gospodărește). Imobilul achiziționat prin credit trebuie să aibă o valoare de minim 80.000 de euro (sau echivalent în lei), să fie situat într-o zonă urbană mare sau metropolitană aferentă. În garanție, pe lângă imobilul achiziționat prin credit poate fi adus un extra imobil, situat de asemenea într-o zonă urbană mare și/sau împrejurimi.

„Este un produs potrivit clienților din orașele mari – București, Cluj, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Brașov, Galați, Ploiești, Oradea, Brăila, Arad, Pitești, Sibiu, Bacău, Târgu Mureș, Baia Mare, Buzău, Botoșani, Satu Mare, Alba Iulia, Sighișoara, Slatina, Râmnicu Vălcea și împrejurimi – al căror ritm de viață s-a modificat semnificativ în perioada pandemiei”, a completat Elena Nicodinescu.

În plus, cei care aleg să își vireze venitul într-un cont Patria Bank pot beneficia de o dobândă fixă în primii 5 ani, de 6.05% la creditul în lei, urmând ca începând cu cel de al 6-lea an dobânda variabilă să fie de IRCC + marja 3,10 %.

Clientii care optează pentru o dobândă variabilă și virarea venitului la Patria Bank vor avea o dobândă de IRCC + 2,90% pentru creditele în lei și EURIBOR la 6 luni + 4,05% pentru creditele în euro.

Despre Patria Bank și Grupul Patria Bank

Patria Bank este o bancă românească, listată la Bursa de Valori București, cu prezență la nivel național, fiind dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor locali. Grupul Patria Bank are ca acționar majoritar Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) si BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN și SAI Patria Asset Management.

Programul „Noua Casă” începe de la 15 august. Care sunt principalele schimbări şi cum poate fi accesat


loading...