Creditele românilor, tot mai scumpe. ROBOR continuă să crească

Creditele românilor de scumpesc pe fondul creşterii continue a ROBOR, rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei.

13 mai 2022, 11:25
Creditele românilor, tot mai scumpe. ROBOR continuă să crească

ROBOR la trei luni a crescut la 5,50%, faţă de 5,44%, nivelul din şedinţa precedentă, și a ajuns la cea mai ridicată valoare din 7 martie 2013 şi până acum, potrivit Economica.net.

Citeşte şi: Mugur Isărescu, avertisment pentru Guvern. „Am asistat la o înrăutățire a deficitului. Iar am auzit discuții: „Să se mai reducă impozitele”. Păi de unde, tată?”

ROBOR la şase luni a crescut la 5,65%, faţă de 5,59%, nivelul din şedinţa precedentă, şi a atins cea mai mare valoare din 11 martie 2013 şi până acum.

La începutul anului 2022, ROBOR 3m se afla la 3,02%, iar ROBOR 6M era la 3,14%.

Citeşte şi: Cresc ratele românilor, ROBOR a depăşit un nou record. Isărescu: „Creşterea preţurilor reflectă un şoc puternic sau un fenomen de criză”

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.