Salvarea Greciei e şi mai scumpă: 145 de miliarde de euro

Cel de-al doilea pachet de susţinere financiară a  Greciei a crescut de la 130 de miliarde de euro, cât era de aşteptat, până la 145 de miliarde, potrivit Zero Hedge, care citează surse ale Der Spiegel. Suportul politic german pentru a doua tranşă de iertare de datorii (bailout) este apropae zero.

RomaniaTV.net
29 ian. 2012, 14:39
Salvarea Greciei e şi mai scumpă: 145 de miliarde de euro

Comisia Europeană face presiuni asupra Guvernului de la Atenei ca să cedeze Bruxelles-ului controlul asupra cheltuielilor într-o anumită măsură.

 

„Situaţia de la Atena este dramatică: UE vrea să preia controlul asupra bugetului Greciei, pachetul de ajutor a crescut la 145 de miliarde de euro, iar la Berlin opoziţia împotriva continuării susţinerii financiare a ţării este tot mai puternică”, scrie Der Spiegel, citat de Zero Hedge.

 

Pentru germani Grecia „este ca o groapă fără fund: măsurile de urgenţă stabilite până acum nu sunt de ajuns pentru a scoate ţara din criză. Ţara are nevoie de 15 mld. euro în plus, potrivit „Troicii” (Comisia Europeană, Banca Centrală Eeuropeană şi FMI). În loc de 130 mld. euro, aşa cum s-a decis în octombrie, vor fi 145 mld. euro”, mai scrie publicaţia germană citată de blogul economic Zero Hedge.

 

Situaţia economică tot mai gravă a ţării face greu de obţinut banii lipsă doar de la creditorii privaţi, conform oficialilor europeni.