Creierul lui Albert Einstein, expus într-un muzeu din Philadephia

Mai multe secţiuni din creierul lui Albert Einstein au fost expuse la Philadelphia, în cadrul Muetter Museum and Historical Medical Library.

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 14:46
Creierul lui Albert Einstein, expus într-un muzeu din Philadephia

„A fost un om unic, iar faptul că putem expune organul asociat inteligenţei extraordinare a lui Einstein reprezintă o oportunitate unică”, a precizat Anna Dhody, curator al muzeului şi cea care s-a ocupat de expunerea celor 46 de secţiuni din creierul celebrului fizician, scrie Agerpres.

Aceste secţiuni extrem de fine, au fost deţinute de Dr. Thomas Harvey, cel care a realizat autopsia după moartea lui Einstein, în 1955, la vârsta de 76 de ani. În cadrul procedurilor de autopsie, Harvey a extras creierul lui Einstein, dar nu l-a mai pus înapoi.

Apoi aceste secţiuni au trecut din mână în mână până când ultimul lor posesor, Lucy Rorke-Adams, a decis să le doneze muzeului.

Printre exponatele muzeului se mai numără o tumoare extrasă de la preşedintele american Glover Cleveland şi ţesut din zona gâtului prelevat de la John Wilkes Booth, asasinul preşedintelui Abraham Lincoln.