Creşte numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus. 9 noi cazuri la Spitalul Sf. Ioan din Bucureşti, alte 4 la Sf. Gheorghe

Numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus creşte constant. Azi, au fost confirmaţi pozitiv patru angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, numărul acestora ajungând, în prezent, la 11, şi încă nouă cadre medicale de la Spitalul Sf. Ioan din Bucureşti. 

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 07:50
Creşte numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus. 9 noi cazuri la Spitalul Sf. Ioan din Bucureşti, alte 4 la Sf. Gheorghe

9 cadre medicale depistate pozitiv la Bucureşti

La Spitalul Sf. Ioan din Capitală au fost confirmaţi pozitiv, în cursul zilei de azi, nouă angajaţi din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe. Este vorba despre cinci asistenţi, trei brancardieri şi un medic radiolog. Aceştia sunt asiptomatici şi, în prezent, se află în izolare la domiciliu.

28 de cadre medicale care activează în secţia UPU a Spitalului Sf. Ioan au avut rezultate negative la testele pentru depistarea coronavirusului.

De asemenea, este în desfăşurare o anchetă epidemiologică în acest spital pentru identificarea persoanelor care au intrat în contact cu cei depistaţi pozitiv.

4 cadre medicale depistate pozitiv la Sfântu-Gheorghe

Potrivit directorului spitalului din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, cele patru persoane sunt angajaţi UPU. Una dintre acestea a fost izolată în cadrul secţiei, iar celelalte trei la domiciliu, urmând ca şi familiile lor să fie testate. Managerul a mai precizat că Secţia de Primiri Urgenţe a fost dezinfectată şi îşi continuă activitatea.

Conducerea SJU a anunţat, pe 1 aprilie, că a încheiat un contract cu o clinică medicală privată din Sfântu Gheorghe, acreditată pentru efectuarea testelor COVID, iar în prima jumătate a acestei luni vor fi testaţi toţi cei aproximativ 1.000 de angajaţi ai spitalului, începând cu cei aflaţi în „prima linie”, adică personalul de la UPU, Radiologie şi Boli Infecţioase.

În etapa a doua va fi testat personalul medical de la secţiile ATI, Boli Interne, Pneumologie şi Nefrologie. În a treia etapă, li se vor face teste cadrelor medicale de la celelalte specialităţi şi personalului tehnico-administrativ.

Totodată, vor fi testaţi şi pacienţii trataţi în spital pe parcursul lunii martie, care au intrat în contact cu personalul infectat.

Ultimele rapoarte arată că în judeţul Covasna au fost înregistrate 34 de cazuri COVID-19 şi un deces, respectiv o femeie de 77 de ani care avea afecţiuni asociate, printre care mielită cervicală şi tetraplegie.

 

Medici şi asistente infectaţi cu COVID-19 în Prahova

Doi medici şi trei asistente din Prahova au fost confirmaţi cu coronavirus, iar cadrele medicale care au intrat în contact cu aceştia sunt în izolare, informează, vineri, Prefectura Prahova.

„Potrivit datelor furnizate de DSP Prahova, situaţia cadrelor medicale infectate cu COVID-19, dar şi a celor aflate în izolare, în judeţul nostru, este următoarea: medici confirmaţi – 2, iar alţi 13 aflaţi în autoizolare, 3 asistente cu rezultate pozitive la infecţia cu noul coronavirus, iar 40 aflate în autoizolare, 7 infirmiere, 6 îngrijitoare, o farmacistă şi un brancardier se află în autoizolare”, precizează Prefectura Prahova.