Creşte rata de infectare cu coronavirus! Peste 12% din testele COVID-19 au fost pozitive în ultimele 24 de ore

Crește rata de infectare cu coronavirus. Peste 12% din testele COVID-19 au fost pozitive în ultimele 24 de ore. În același interval s-au înregistrat 808 cazuri noi de COVID-19, din doar 6.348 de teste efectuate. Pe de alta parte, tot mai mulți Tineri si copii dezvolta forme severe ale bolii.

RomaniaTV.net
22 sept. 2020, 06:04
Creşte rata de infectare cu coronavirus! Peste 12% din testele COVID-19 au fost pozitive în ultimele 24 de ore

„Se testează mai mult comform definiţiei d ecaz şi atunci este de aşteptat să avem şi o rată mai mare de pozitivitate. Indiferent de vârstă ne putem infecta. E adevărat că tinerii şi copiii au o probabilitate mai mică forme medii şi forme severe, dar asta nu înseamnă că nu se poate întâmpla. 

Citeşte şi: Şeful ATI România: „Când porţi mască, există o şansă mare să faci o formă uşoară sau asimptomatică”

Chiar dacă sunt excepţii sau un procent mai mic, trebuie să ştim că şi cei mici pot avea afecţiuni cronice. Noi toţi trebuie să ne ferim, pentru că nu avem cum să ştim de la început dacă vom face o formă uşoară, gravă, asimptomatică sau nu. 

Legat de weekend, această situaţie se întâmplă aproape de fiecare dată pentru că se testează puţin dar este o testare ţintită care s eface conform definiţiei de caz. Este de aşteptat să avem o rată mare de infectare”, a declarat medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balş, pentru România TV