Şeful ATI România: „Când porţi mască, există o şansă mare să faci o formă uşoară sau asimptomatică”

Preşedintele Asociației de Anestezie și Terapie Intensivă, Dorel Săndesc, trage un semnal de alarmă şi îndeamnă populaţia să respecte regulile de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus. Cadrul medical susţine că ignorarea acestor reguli va duce la creştere numărului de cazuri COVID.

RomaniaTV.net
22 sept. 2020, 05:43
Şeful ATI România: „Când porţi mască, există o şansă mare să faci o formă uşoară sau asimptomatică”

Dorel Săndesc consideră că măştile de protecţie trebuie purtate, deoarece ne pot feri de formele grave ale virusului.

Citeşte şi: Dr. Emilian Imbri: „Lucrurile se vor bloca la 2.000 de infectări pe zi. La acest număr de cazuri, vom fi cu apa la gât”

„Din păcate, iată, vedem că nu aplicăm singurele măsuri care ne pot asigura diminuarea numărului de cazuri grave și evitarea unei situații critice în care să se recurgă din nou la lockdown. Măștile nu doar că scad numărul de cazuri, dar s-a văzut că atunci când porți mască, chiar dacă vei fi infectat, există o șansă mare să faci o formă ușoară sau asimptomatică”, a declarat Dorel Săndesc la Europa FM.

De asemenea, şeful ATI România susţine că în momentul de faţă secţiile pentru pacienţii aflaţi în stare gravă fac faţa valul de nou infectaţi. Cu toate acestea, în judeţele Cluj Napoca şi Timiş nu mai există locuri libere la ATI sau sunt foarte puţine.

Medicii de terapie intensivă sunt detașați permanent din centre mari pentru a ajuta zonele grav afectate.

„Am colegi detașați la Ploiești, Turnu Severin, Orșova, Lugoj, Arad, la alte spitale din Timișoara din linia unu sau doi de luptă. Acest fenomen există și chiar e salutară solidaritatea colegială pe care am întâlnit-o și s-a manifestat de la început”, a mai spus Dorel Săndesc.


loading...