Creştere îngrijorătoare a cazurilor de covid în Spania. Sunt luate în calcul înăsprirea măsurilor de Sărbători

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut îngrijorător de mult în ultimele zile, în Spania. Premierul Pedro Sanchez spune că nu exclude o înăsprire a restricţiilor pentru Crăciun.

16 dec. 2020, 20:17
Creştere îngrijorătoare a cazurilor de covid în Spania. Sunt luate în calcul înăsprirea măsurilor de Sărbători

Creştere îngrijorătoare a cazurilor de covid în Spania, una dintre primele ţări europene lovite de al doilea val de infectări. Deşi situaţia se îmbunătăţise în ultimele săptămâni, din păcate, în ultimele zile numărul cazurilor de infectări a început să crească din nou.

De la începutul lunii decembrie, circa 9.000 de noi cazuri sunt înregistrate în fiecare zi de Ministerul Sănătăţii. Numărul cazurilor a depăşit marţi seară 10.000.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii din Spania spune că sfârşitul pandemiei va fi în 2022. Condiţia ca acest lucru să se întâmple

Creştere îngrijorătoare a cazurilor de covid în Spania. Anunţul făcut de premierul Spaniei

Premierul Sanchez a declarat că nu va ezita să le propună „guvernelor regionale să îşi înăsprească planul pentru Crăciun”, un ansamblu de măsuri al căror scop este de a ţine infectările sub control în timpul sărbătorilor de final de an.

Măsurile, adoptate în coordonare cu diferite guverne regionale, limitează la zece numărul total de persoane care pot participa la reuniuni familiale sau între apropiaţi şi restrâng considerabil deplasările între regiuni.

„Nu depinde decât de noi să nu deschidem uşa pentru un al treilea val” de coronavirus, a spus el. „Nu putem lăsa garda jos”, a adăugat premierul.

Spania este una dintre ţările europene puternic lovite de pandemie, cu un bilanţ oficial de 48.000 de morţi şi peste 1,7 milioane de cazuri.

Sanchez a dat de asemenea asigurări că Spania este pregătită să înceapă campania de vaccinări imediat ce va primi vaccinurile comandate de UE.