Creşterea numărului de cazuri de coronavirus prăbuşeşte bursele mondiale

Creşterea numărului de cazuri de infectări cu COVID-19 a dus la prăbuşirea burselor mondiale. Acestea au ajuns, luni, 29 iunie, la minimul a două săptămâni, ceea ce induce ideea prelungirii perioadei de redeschidere, potrivit Reuters.

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 16:52
Creşterea numărului de cazuri de coronavirus prăbuşeşte bursele mondiale

Peste 10 milioane de cazuri de infectări cu noul coronavirus sunt înregistrate, la ora actuală, în lume. În acest timp, cifrele în creștere din Australia și din sudul și vestul Statelor Unite amenință să încetinească redresarea economică, conform Mediafax.

Citeşte şi Impactul celui mai radical proiect anti-tutun: Scăderea cu 40 la sută a taxelor plătite la buget de sectorul tutunului

Indicele pan-european STOXX 600 a avut o evoluție plată, iar acțiunile asiatice au căzut adânc în roșu în siajul închiderii slabe de vinei de pe Wall Street.

Indicele mondial MSCI a scăzut 0,1%, atingând cel mai scăzut nivel din 15 iunie, antrenat de Nikkei din Japonia, în scădere cu 2,3% și de evoluția companiilor chineze de top, care au pierdut 0,7%.

Pe piețele de mărfuri, aurul a ajuns aproape de cel mai ridicat nivel de la începutul anului 2012, la 1.773 dolari uncia.