Creţu: Candidatura lui Tokes pe listele FIDESZ arată că nu a reprezentat niciodată România în PE

Europarlamentarul PSD Corina Creţu consideră că anunţul referitor la candidatura lui Laszlo Tokes pe listele FIDESZ, în Ungaria, confirmă faptul că acesta făcea şi până acum jocurile popularilor europeni din Ungaria în Parlamentul European.

RomaniaTV.net
11 apr. 2014, 11:52
Creţu: Candidatura lui Tokes pe listele FIDESZ arată că nu a reprezentat niciodată România în PE

Potrivit unui comunicat de presă remis vineri Agerpres de PSD, Corina Creţu este de părere că această candidatură îl obligă pe preşedintele României, Traian Băsescu, să îi retragă ordinul ‘Steaua României’, iar în caz contrar, Băsescu ‘va dovedi definitiv că între apărarea demnităţii şi Constituţiei României şi prietenii populari din FIDESZ, acesta va alege prietenia lui Laszlo Tokes şi a FIDESZ’.

‘Odată cu anunţul candidaturii lui Laszlo Tokes pe listele FIDESZ ni se confirmă nouă, românilor, câteva aspecte foarte clare. În primul rând, ni se atestă, dacă mai era nevoie, faptul că dl. Laszlo Tokes, cu toate că este un europarlamentar ales în România, nu a fost niciodată un europarlamentar care să reprezinte România în Parlamentul European. Agenda domniei sale a fost foarte clară, anume aceea de a face jocurile FIDESZ, partidul popularilor europeni din Ungaria, atacând constant România şi pe cetăţenii români’, a declarat Creţu.

Ea a adăugat că poate cel mai grav este faptul că ‘Traian Băsescu a fost dintotdeauna conştient de agenda ascunsă a lui Laszlo Tokes’.

‘Anunţul de acum sigur nu îl va surprinde pe preşedintele României. Vorbim de Traian Băsescu, cel care, alături de PDL, l-au ajutat pe Tokes în 2007, în acea mascaradă de candidatură independentă, să câştige voturi. Vorbim de acelaşi Traian Băsescu şi reprezentanţii PPE din România care l-au votat în 2009, la braţ cu FIDESZ, pe Laszlo Tokes vicepreşedinte al Parlamentului European. În fine, vorbim de Traian Băsescu, cel care i-a acordat ordinul ‘Steaua României’ lui Laszlo Tokes, iar acum refuză să îi retragă acest ordin’, a menţionat europarlamentarul PSD.

Corina Creţu i-a cerut din nou, public, preşedintelui României ‘să renunţe la această cârdăşie’, să înţeleagă că prietenii săi au atacat constant România, iar între prietenii din PPE şi cetăţenii români, preşedintele României, indiferent de numele său, trebuie să îi aleagă pe români, iar semnalul pe care îl poate da este unul singur: să îi retragă decoraţia lui Tokes.