Crima care a îngrozit Germania: adolescentă ucisă de un irakian. Extrema dreaptă denunţă migraţia

Un irakian căruia i s-a respins cererea de azil a recunoscut, în deschiderea procesului său, marţi, uciderea unei adolescente care a şocat Germania şi care a fost acaparată de extrema dreptă cu scopul de a denunţa imigraţia musulmană.

12 mart. 2019, 18:09
Crima care a îngrozit Germania: adolescentă ucisă de un irakian. Extrema dreaptă denunţă migraţia

Migrant irakian Ali Bashar recunoaşte în deschiderea procesului uciderea unei adolescente, Sussana Feldman, care a şocat Germania.

La începutul audierii, la Wiesbaden (vest), Ali Bashar, în vârstă de 22 de ani, şi-a ascuns faţa cu mâinile în faţa obiectivelor camerelor de luat imagini ale presei.

Apoi, tânărul – care riscă închisoarea pe viaţă în cazul în care este găsit vinovat de uciderea şi violarea, la 23 mai, a Sussanei Feldman, în vârstă de 14 ani – a recunoscut crima, dar a respins violul. El rămâne astfel, la mărturisirea pe care a făcut-o la momentul anchetei, potrivit news.ro.

”Brusc am văzut negru (în faţa ochilor) şi mi s-a întâmplat asta (…), nu ştiu cum”, a declarat el, cu ajutorul unui interpret care i-a tradus declaraţiile în germană.

Potrivit tânărului, relaţia sexuală cu Susanna, pe care o cunoştea de ceva timp, era consimţită, însă tânăra s-a înfuriat, ulterior, din cauza unei căderi şi l-a ameninţat că se duce la poliţie. Din acest motiv a strangulat victima, a declarat el.

Citeşte şi Aproximativ 50 de tineri s-au strâns în faţa blocului unde locuia tânăra ucisă de fostul iubit şi au aprins lumânări

Ali Bashar urmează să fie judecat împreună cu un coacuzat începând de la 19 martie, în legătură cu violarea repetată a unui copil în vârstă de 11 ani. Cazul său este unul dintre faptele diverse pe care partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) l-a acaparat pentru a denunţa politica primirii migranţilor de către cancelarul Angela Merkel în 2015 şi 2016, ani în care peste un milion de migranţi au intrat în ţară. Între ei se afla şi Ali Bashar, informează news.ro.

În august 2018, uciderea unui german de către un refugiat sirian, în Saxonia, un bastion AfD, a făcut titluri groase în presă. La puţin timp după aceea, manifestaţii la apelul unor diverse grupări de extremă dreapta au degenerat în violenţe şi ”vânători de străini”, potrivit spuselor cancelarului Angela Merkel.

Cazul Susannei, al cărei corp a fost găsit la trei săptămâni după moartea sa, a făcut atât de mult zgomot, încât Ali Bashar a fugit către Irak, cu familia, fără să-şi facă griji. El a fost livrat, câteva zile mai târziu, comandantului poliţiei federale germane, care s-a dus în Kurdustanul irakian pentru a negocia această predare.