Crima comisă de un tânăr român care a şocat Italia: Şi-a ucis mama pentru că voia să alunge „Diavolul” din casă

O crimă comisă de un român în vârstă de 22 de ani, originar din Galaţi, a şocat Italia. Tânărul, cunoscut cu probleme psihice, şi-a înjunghiat mama şi le-a spus anchetatorilor că el este Dumnezeu şi voia să alunge "Diavolul" din casă. 

RomaniaTV.net
09 nov. 2017, 12:04
Crima comisă de un tânăr român care a şocat Italia: Şi-a ucis mama pentru că voia să alunge „Diavolul” din casă

Tatiana Halapciug, o româncă în vârstă de 50 de ani stabilită în Italia, a fost găsită fără suflare de soţul ei în propria casă. Bărbatul, care tocmai se întorsese de la muncă, şi-a găsit soţia într-o baltă de sânge. Poliţia a constatat că uşa casei în care locuia familia Halapciug, din orăşelul Rovido aflat în nordestul Italiei, nu a fost forţată şi nici că ar exista urme ale unor violenţe. Astfel că principalul suspect a devenit fiul româncei, Bogdan Halapciug, care se afla în apartament, în momentul în care femeia a fost găsită moartă, scrie evz.ro.

Soţul victimei a povestit poliţiştilor că tânărul în vârstă de 22 de ani a venit acasă duminică seara, s-a uitat la un film în propria cameră şi a adormit, fără să existe vreun conflict între el şi mamă.

Bogdan Halapciug nu a opus rezistenţă când a fost încătuşat şi le-a spus poliţiştilor că el este Dumnezeu şi că şi-a înjunghiat mama pentru a alunga Diavolul din casă. Conform poliţiştilor, factorul declanşator se pare că a fost boala de care suferea mama sa, cancer, pe care tânărul a considerat-o o pedeapsă divină abătută asupra familie lui şi de care el trebuia să scape.

Apropiaţii familiei au povestit că Bogdan avea probleme psihice, el fiind internat într-un spital de specialitate în urmă cu câteva luni. Ba mai mult, în urmă cu doi ani, tânărul ar fi încercat să se sinucidă.