Crimă înfiorătoare în Iaşi. Un tânăr şi-a ucis tatăl din greşeală. Cum s-a întâmplat tragedia

Scene de coşmar în urma unei crime în localitatea Ciortești din Iaşi. Un tânăr de 18 ani şi-a omorât tatăl, după ce şi-a înjunghiat părintele din greşeală în picior. Anchetatorii cred că a fost vorba despre un accident şi iau în calcul şi varianta autoapărării.

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 08:57
Crimă înfiorătoare în Iaşi. Un tânăr şi-a ucis tatăl din greşeală. Cum s-a întâmplat tragedia

Vineri, în jurul orei 16, un tânăr din comuna ieşeană Ciorteşti a sunat la 112, spunând că şi-a ucis tatăl. La faţa locului a intervenit un echipaj medical care l-a găsit pe bărbatul de 47 de ani într-o baltă de sânge. Medicii au iniţiat imediat manevrele de resuscitare, însă au fost nevoiţi să declare decesul victimei, după aproape 45 de minute, scrie Bună Ziua Iaşi.

Tânărul din Iaşi şi-a ucis tatăl cu o singură lovitură de cuţit

Radu Paraschiv a murit în urma unei singure lovituri de cuţit. Valentin, tânărul care şi-a ucis tatăl, a trăit o adevărată dramă după ce şi-a înjunghiat tatăl din greşeală.

Potrivit sursei citate, bărbatul ucis de propriul fiu era cunoscut în comunitatea din Ciorteşti drept un om care nu ezita să-şi ameninţe familia cu moartea atunci când consuma alcool. Asta s-ar fi întâmplat și vineri. După ce a băut mai multe pahare, Radu Paraschiv a început să se certe cu fiul său.

La un moment dat, ar fi mers în bucătărie şi ar fi pus mâna pe un cuţit. Bărbatul şi-ar fi ameninţat fiul cu moartea, iar atunci Valentin a încercat să îi ia tatălui cuţitul din mână. Atunci, a început să se lupte cu părintele său pe care la împins pe pat. În timpul încăierării, lama cuţitului a intrat în piciorul stâng al bărbatului.

Extrem de speriat, tânărul de 18 ani s-a retras, iar tatăl rău s-a ridicat şi-a scos cuţitul înfipt în picior. Radu Paraschiv a început să sângereze puternic şi a ieşit din casă.

După ce a făcut câţiva paşi, tatăl s-a prăbuţit la pământ. Lama cuţitului i-a secţionat artera femurală, unul dintre cele mai importante vase de sânge din corp. Tânărul a cerut ajutorul medicilor atunci când a văzut că părintele său nu mai respiră.

În acel moment, Valentin Paraschiv știa că este vinovat pentru moartea tatălui său. Surse din cadrul anchetei au precizat că tânărul nu ar fi vrut să-și omoare părintele și vorbesc despre autoapărare.

„Între tată și fiu ar fi izbucnit un conflict spontan. La un moment dat, victima a pus mâna pe un cuțit și l-ar fi amenințat pe fiul său. Cel din urmă ar fi încercat să-l deposedeze și s-a ajuns într-un final la înjunghiere”, a precizat o sursă din cadrul anchetei, conform Bună Ziua Iaşi.

În apărarea tânărului a sărit întreaga comunitate din Ciorteşti.

„Este o tragedie. Familia este liniștită, nu au fost probleme. Cu siguranță tânărul nu a vrut să se ajungă aici. A fost vorba despre autoapărare. Noi sperăm să nu fie pus sub acuzare și să-i fie distrusă viața. Toată comunitatea este alături de el, de sora și de mama lui”, a precizat Alina Apostol, primarul comunei Ciortești.

Tânărul a terminat 12 clase, iar sora sa urmează cursurile unei școli postliceale. 

Potrivit sursei citate, este posibil ca băiatul să scape nepedepsit deoarece anchetatorii spun că este vorba despre legitimă apărare.

Trupul neînsuflețit al tatălui său a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Iaşi, pentru necropsie. Ulterior se vor stabili cauzele decesului.

Citeşte şi: Scene de groază în Iaşi. Un bărbat şi-a ucis mama cu sânge rece VIDEO