Crimă ŞOCANTĂ într-o familie din Vaslui. Şi-a ucis soţia în timp ce făcea baie, i-a aprins o lumânare, apoi a băut vişinată

Un bărbat de 46 de ani, din judeţul Vaslui, a fost condamnat la 13 ani de închisoare, după ce şi-a ucis femeia cu care era căsătorit de 22 de ani.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 14:45
Crimă ŞOCANTĂ într-o familie din Vaslui. Şi-a ucis soţia în timp ce făcea baie, i-a aprins o lumânare, apoi a băut vişinată

Judecătorii Tribunalului Vaslui au motivat hotărârea prin care au dispus condamnarea lui Petru Onilă din localitatea Corni Albeşti, care pe 22 octombrie anul trecut, pe fondul unei crize de gelozie, şi-a ucis soţia ce tocmai se întorsese de la muncă din străinătate. Pedeapsa de 13 ani închisoare a fost stabilită după ce bărbatul a solicitat ca judecata să se facă prin procedura simplificată de recunoaştere a vinovăţiei fără a mai fi necesară readministrarea probelor din cursul urmăririi penale, relatează Ziaruldeiasi.

Soţii Elena şi Petru Onilă erau căsătoriţi din anul 1998 şi locuiau în Corni-Albeşti, fiind una dintre cele mai înstărite familii din sat. Aveau doi copii, o fată de 20 de ani, studentă în Bucureşti, şi un băiat, elev la un liceu din Vaslui. Petru Onilă era şofer pe TIR în Comunitatea Europeană iar, pe 6 octombrie 2019, a revenit la domiciliu din satul Comi-Albeşti.

Soţia lui, Coca, aşa cum îi spuneau familia şi apropiaţii, lucra de mai mult timp într-un abator de păsări în Germania, la Berlin. Aceasta a revenit în ţară pe data de 18 octombrie 2019, la Bucureşti, fiind aşteptată la aeroport de către soţul ei.

În cele câteva zile petrecute împreună după revenirea femeii la domiciliu, cei doi soţi au avut mai multe discuţii în contradictoriu din cauză că bărbatul avea dubii în legătură cu fidelitatea soţiei întrucât, în cursul lunii august 2019, aceasta primise cadou o brăţară şi fusese vizitată de mai multe ori de către un bărbat, consătean cu ei, prieten de-al său din copilărie.

În acest context, potrivit propriei declaraţiei, Petru Onilă a dorit şi a insistat de mai multe ori ca femeia să-i spună dacă l-a înşelat, iar aceasta a negat. În seara crimei, pe 22 octombrie, cei doi soţi au făcut diverse treburi prin gospodărie, ulterior fiind vizitaţi de către un cumătru şi de doi vecini.

Pe toţi, bărnatul i-a servit cu pastramă de oaie şi băuturi alcoolice. La discuţiile purtate cu musafirii, precum şi la degustarea mâncării şi băuturilor alcoolice a participat şi victima, atmosfera fiind una destinsă.

După plecarea musafirilor, care au stat la ei aproximativ o oră, femeia a intrat să facă baie.

„În timp ce victima era în balie, în poziţie şezută, inculpatul Onilă Petru a intrat şi a întrebat-o din nou dacă a întreţinut relaţii intime cu respectivul. Potrivit declaraţiilor inculpatului, victima i-ar fi răspuns că ce-l interesează, că îl interesează intimitatea persoanei ei, răspunsuri care l-au enervat. Inculpatul ar fi mers în bucătărie şi din sertarul unui dulap a luat un cuţit mare de bucătărie cu mânerul din lemn şi a revenit în baie. Inculpatul i-a cerut din nou victimei să-i răspundă la întrebarea sa, după care, pentru că aceasta nu i-a răspuns, a lovit-o de trei ori cu cuţitul în torace. Victima a început să sângereze şi i-a cerut să cheme ambulanţa. Gândindu-se că va face puşcărie, inculpatul i-a mai aplicat o lovitură cu cuţitul, în piept, în zona inimii. Potrivit declaraţiei inculpatului, în urma acestei lovituri, soţia sa a decedat”, se menţionează în actul de sesizare al instanţei.

În timpul agresiunii, femeia a încercat să se ferească, însă a alunecat din baie pe gresie. Potrivit anchetatorilor, după decesul victimei, bărbatul a acoperit-o cu o pătură, i-a aprins acesteia o lumânare, a băut două pahare cu vişinată, luând decizia de a se sinucide.

Ulterior, i-a trimis mai multe mesaje persoanei cu care bănuia că a fost înşelat de soţie şi a iniţiat două apeluri către acesta, însă nu i s-a răspuns. Astfel, decis fiind să-şi pună capăt zilelor, bărbatul a stins lumânarea, apoi a mers în baie, lângă soţie, după care şi-a aplicat o lovitură cu cuţitul, în piept, în zona inimii, dar lovitura nu a fost suficient de puternică. A decis atunci să sune la 112, unde a anunţat că şi-a ucis soţia cu patru lovituri de cuţit.

Citeşte şi: Fată căutată de zeci de oameni după ce a anunţat la 112 că s-a rătăcit. Tânăra luase mai mult pastile


loading...