Crimele pasionale care au îngrozit România. Tânără ucisă de iubitul ei pentru că vorbea cu un alt bărbat în parc. Coşmarul unei femei înjunghiate când cerea ajutor la 112

Crizele de gelozie au provocat drame cutremurătoare în România. O tânără din Oraviţa a fost înjunghiată mortal de iubitul ei după ce a surprins-o în timp ce vorbea cu alt bărbat pe o bancă în parc. De asemenea, în judeţul Sibiu, un criminal orbit de gelozie l-a ucis pe prietenul tinerei de care era îndrăgostit și a încercat să o omoare și pe aceasta. La rândul ei, femeia a fost la un pas de moarte, după ce a fost atacată cu cuţitul, în momentul în care cerea disperată ajutor la 112.

30 apr. 2022, 10:55
Crimele pasionale care au îngrozit România. Tânără ucisă de iubitul ei pentru că vorbea cu un alt bărbat în parc. Coşmarul unei femei înjunghiate când cerea ajutor la 112

Crimele pasionale care au îngrozit România. Loredana, o tânără de doar 35 de ani, din Oraviţa, a fost executată pe loc de iubitul ei, după ce acesta a surprins-o în timp ce vorbea cu un alt bărbat, pe o bancă, în parc. Oribila faptă a avut loc joi seara în parcul cu tei din faţa Primăriei Oraviţa.

Iubitul Loredanei, un tânăr de 31 de ani, nu a suportat gândul de a-şi vedea partenera în braţele unui alt bărbat. Orbit de gelozie, a scos un cuţit şi s-a năpustit asupra ei, dar şi asupra celui care o însoţea. Bărbatul rănit a reuşit să sune la 112, iar în scurt timp, zona a fost împânzită de poliţişti şi de echipaje de Ambulanţă.

Medicii au încercat timp zeci de minute să o readucă la viaţă pe Loredana, însă manevrele de resuscitare s-au dovedit a fi zadarnice.

Bărbatul cu care Loredana stătea de vorbă pe bancă a fost înjunghiat. A fost transportat la spital, însă medicii au ajuns la concluzia că rănile nu îi pun viaţa în pericol, potrivit Antena3.

Citeşte şi: Alexandru Arşinel trece prin momente grele, a decis să se retragă de pe scenă

După aproape două ore de căutări, poliţiştii l-au prins pe criminal într-un bar din oraş, unde intrase pentru a bea o bere. Individul a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de omor calificat, faptă pentru care îşi va petrece următorii ani în spatele gratiilor.

Procurorii au formulat, sâmbătă, propunere de arestare preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile la Tribunalul Caraş-Severin, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor.

În stare de şoc, apropiaţii spun că Loredana era divorţată, iar în ultima perioadă s-ar fi certat des cu cel care i-a curmat viaţa. Potrivit presei locale, în urmă cu zece ani, sora mai mică a criminalului de acum a fost victima unei crime îngrozitoare care a şocat întreaga comunitate.

Din gelozie, l-a ucis pe iubitul tinerei de care era îndrăgostit

Un alt caz cutremurător a avut loc în localitatea Răhău, municipiul Sebeș. Un criminal orbit de gelozie l-a ucis pe prietenul tinerei de care era îndrăgostit și a încercat să o omoare și pe aceasta. Incidentul şocant a avut loc în aprilie 2021, însă abia acum criminalul a fost pedepsit pentru faptele pe care le-a comis.

Alexandru Paştiu era coleg de serviciu cu tânăra de care îi plăcea, însă nu a acceptat niciodată faptul că ea avea o relație cu altcineva. După ce a fost hărţuită, femeia s-a plâns la conducerea firmei, iar bărbatul de 36 de ani a fost concediat. Individul a continuat să o urmărească pe tânăra de 21 de ani, care a și depus şi o plângere la Poliție pentru amenințare și hărțuire, conform Ziare.com.

În noaptea de 17 spre 18 aprilie 2021, bărbatul şi-a pus în aplicare planul diabolic, după ce a dat buzna în casa în care fata locuia alături de iubitul ei.

În noaptea de 17/18 aprilie 2021, Paștiu a decis să își pună în aplicare planul ucigaș. Scena atacului este descrisă de tânără în declarația pe care a dat-o în fața instanței:

„S-au auzit mai multe zgomote, bubuituri și apoi niște voci. M-am speriat și am închis ușa la cameră. M-am îmbrăcat și am sunat de pe telefonul meu mobil la „112” cerând ajutorul poliției, deoarece m-am gândit că s-a întâmplat ceva afară.

În timp ce eram în telefon cu poliția, concubinul meu și agresorul, au intrat în hol și s-au izbit de ușa de la camera în care mă aflam și pe care o închisesem cu cheia. Atunci l-am auzit pe concubinul meu strigând „mă omoară!” Am deschis ușa și l-am văzut pe concubinul meu, care era plin de sânge, căzut pe podea, sprijinit cu spatele de perete iar agresorul îl ținea cu o mână, și cu cealaltă i-a înfipt cuțitul în piept”, este mărturia cutremurătoare pe care fata a dat-o în faţa instanţei.

Tânăra hărţuită şi înjunghiată de fostul coleg de serviciu: „Mi-a zis „Vezi, ți-am zis că vin să te omor!”.

În acel moment, fiindu-mi frică am închis ușa la cameră cu cheia și am așteptat un pic până s-a făcut liniște, în același timp vorbind cu poliția la telefon. Atunci l-am recunoscut și pe agresor, fiind vorba de Paștiu Alexandru. Când am auzit liniște pe hol, am deschis din nou ușa, și atunci am văzut că prietenul meu era pe jos, plin de sânge, iar Paștiu Alexandru a intrat peste mine în cameră, m-a aruncat pe pat, iar de pe pat eu am căzut pe podea, lângă dulap. Atunci mi-a zis „Vezi, ți-am zis că vin să te omor!”.

Înainte să-mi spună aceste vorbe, și în momentul în care am căzut pe podea, mi-a sărit telefonul din mână, eu fiind în continuare în convorbire cu operatorul de la „112”. Tot atunci, adică când am căzut pe podea, Paștiu mi-a aplicat mai multe lovituri de cuțit, cu o brișcă, (…) în piept, în zona sternului, deasupra sânului, lângă axilă, la gât și la mâna dreaptă. Cred că l-a mână m-a tăiat în momentul în care am vrut să-i prind cuțitul să nu mă mai lovească.

La un moment dat inculpatul Paștiu s-a oprit, crezând probabil că m-a omorât deoarece eu nu mai ziceam nimic. Mi-a luat telefonul mobil care căzuse lângă cap, și a fugit. Eu m-am ridicat și l-am urmărit văzând că fuge prin curte, în sus, spre o remorcă aflată înaintea șurii, pe unde a și sărit gardul. Menționez că în momentul în care a intrat peste mine în cameră, concubinul meu a reușit să se ridice de pe hol, și a fugit în curte, a deschis poarta de la stradă, și așa dezbrăcat cum era a mers către locuința părinților săi, locuință care este situată în apropiere, la câteva sute de metri.

După ce agresorul a încetat acțiunea violentă asupra mea, am plecat și eu după concubinul meu, găsindu-l pe acesta la poarta curții părinților lui, în brațele tatălui, unde a și decedat. Cred că mi-a sustras telefonul mobil, deoarece știa că am dovezi pe el, cu privire la faptul că mă tot amenința din luna ianuarie 2021, de când a fost dat afară de la serviciu, deoarece mă urmărea în mod nejustificat și mă amenința. (…)

Nu știu dacă a sustras și alte bunuri din casă, dar am aflat ulterior că s-a găsit asupra sa un telefon despre care știu că aparținea concubinului meu și știu că avea culoare negru cu portocaliu”.

O parte din atacul bărbatului a fost auzit inclusiv de operatorul de la 112. Medicii veniți la fața locului nu au mai reușit să îl salveze pe tânărul în vârstă de 23 de ani. Tânăra a ajuns la spital și a primit un certificat cu 12 zile de îngrijiri medicale.

Ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, criminalul s-a întors acasă, s-a schimbat de haine pe care a încercat să le incendieze pentru a distruge probele. În timp ce fugea să se ascundă într-o pădure, individul a pierdut briceagul folosit la agresiune, obiect care a fosst descoperit ulterior de anchetatori.

Suspectul a fost descoperit şi reţinut de doi poliţişti care au urcat prin pădure pe motociclete.

Joi, 28 aprilie 2022, Tribunalul Alba l-a condmnat pe ucigaș la pedeapsa de 25 de ani de închisoare pentru trei infracțiuni: omor calificat, tentativă la omor calificat și furt calificat.  Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel.

Citeşte şi: Cod roşu de intervenţie la Buzău, accident cumplit după ce o maşină a intrat sub un TIR