Criminalul condamnat la moarte, dar care a fost iertat de Nicolae Ceaușescu, a ucis din nou. A comis în total cinci crime

Un criminal în serie condamnat la moarte, dar care a fost iertat pe Nicolae Ceaușescu atunci când era președintele României, a ucis din nou.

11 mai 2021, 17:31
Criminalul condamnat la moarte, dar care a fost iertat de Nicolae Ceaușescu, a ucis din nou. A comis în total cinci crime

Un criminal în serie condamnat la moarte, dar care a fost iertat pe Nicolae Ceaușescu atunci când era președintele României, a ucis din nou.

Constantin Moraru a fost arestat preventiv pentru 30 de zile fiindcă în luna martie a acestui an a ucis-o pe vecina lui de 76 de ani, din comuna Burila Mare.

După o anchetă care a durat aproape două luni, timp în care au fost audiate mai multe persoane și au fost strânse probe. Anchetatorii au stabilit că Moraru este cel care a ucis-o pe femeie.

Potrivit unor surse din anchetă, bărbatul deja își pregătise geamantanul, fiind convins că va fi găsit de oamenii legii.

Constantin Moraru a stat la închisoare timp de 20 ani și a fost lăsat în libertate timp de 17 ani. Jucătorul l-a condamnat la moarte prin împușcare inițial, dar a fost iertat de ziua lui, în anul 1988, în urma unui decret dat de Nicolae Ceaușescu. Sentința a fost schimbată la 25 de ani de închisoare, potrivit jurnalulolteniei.

Condamnat la moarte și iertat, după ce a ucis patru persoane

Prima victimă a bărbatului a fost o pensionară de 75 de ani, fostă farmacistă, care locuia singură într-un bloc din Drobeta Turnu Severin. Bătrâna a fost găsită cu multe lovituri pe corp şi un şanţ de strangulare la nivelul gâtului, de la o sfoară. Cea de-a doua victimă a acestuia a fost tot un pensionar din Severin în vârstă de 60 de ani, care şi el locuia singur. Acesta a fost găsit mort, şi el fusese strangulat şi avea două coaste rupte. Bătrânului i se furaseră mai multe lucruri din casă.

Cel mai mare scandal mediatic a fost după cei i-a omorât pe medicul Gomoiu și pe soția lui. Medicul ieșise la pensie, avea 88 de ani și era paralizat la pat.

„Moraru îi cunoştea foarte bine pe bătrâni, îi vizita periodic, iar în ziua cu pricina le adusese de la el de la ţară fructe şi brânză de oaie. Scopul omorului a fost tot jaful, deoarece acesta aflase că aceştia au bani mulţi în casă. Pe bătrână a doborât-o lovind-o pe la spate cu o ţeavă din aluminiu de la un aspirator, după care a ştrangulat-o cu o sfoară. Imediat a intrat într-o cameră unde stătea bătrânul bolnav şi după ce l-a lovit peste faţă cu aceeaşi ţeavă de aluminiu l-a ştrangulat cu un cordon. Tot ce a furat din casă a încărcat în 3 saci şi i-a dus la locuinţa sa din Burila Mare”, se arată în rechizitoriul procurorilor de la vremea respectivă.

https://www.youtube.com/watch?v=GwLlJHVjctQ&ab_channel=RomaniaTV