Criminal în serie, mort de coronavirus. „Spintecătorul din Yorkshire” a ucis cel puţin 13 femei

Peter Sutcliffe, cunoscut de public sub numele de "Spintecătorul din Yorkshire", unul dintre cei mai prolifici criminali din istoria recentă a Angliei, a murit joi de coronavirus. Este primul criminal în serie mort de coronavirus.

RomaniaTV.net
13 nov. 2020, 21:46
Criminal în serie, mort de coronavirus. „Spintecătorul din Yorkshire” a ucis cel puţin 13 femei

Peter Sutcliffe, unul dintre cei mai cunoscuți prizonieri din Marea Britanie, executa o pedeapsă de condamnare pe viață pentru uciderea a 13 femei, între 1975 și 1980. El a fost închis în 1981 și a petrecut câțiva ani la spitalul Broadmoor, unde a fost tratat pentru schizofrenie paranoică, înainte de a fi transferat la HMP Frankland, în Comitatul Durham, în 2016. Este primul criminal în serie mort de coronavirus.

Citeşte şi Tinerii europeni beau mai puţin dar fumează mai mult. Canabisul este preferat în locul tutunului obişnuit

Sky News a relatat că Sutcliffe a fost internat după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19 şi ar fi refuzat tratamentul.

În vârstă de 74 de ani, Peter Sutcliffe a fost tratat în urmă cu două săptămâni pentru un posibil atac de cord şi a fost ulterior transportat înapoi în închisoare, însă a fost internat din nou după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Diagnosticat cu schizofrenie paranoidă, Sutcliffe avea o stare de sănătate precară, era obez şi avea diabet.

Criminal în serie, mort de coronavirus, declaraţia guvernului britanic. Cabinetul premierului britanic l-a descris vineri pe Sutcliffe drept un „individ rău şi depravat”, subliniind că a fost corect să moară după gratii. „”Gândurile primului ministru sunt astăzi alături de cei care și-au pierdut viața, alături de supraviețuitorii, familiile și prietenii victimelor lui Sutcliffe”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson. „Peter Sutcliffe a fost un individ depravat și rău, ale cărui crime au provocat suferințe de neimaginat și au îngrozit această țară. Nimic nu va diminua vreodată răul pe care l-a provocat, dar este corect că a murit după gratii, din cauza crimele sale barbare și pentru tentativele sale de crimă”, se mai arată în declaraţie.

El a fost arestat în 1981 şi a pledat vinovat pentru 13 capete de acuzare pentru crimă şi 7 pentru tentativă de crimă.