Criminalul de 17 ani de la Grădina Botanică din Craiova, trimis în judecată: ”A luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă”

Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj l-a trimis în judecată pe criminalul de la Grădina Botanică din Craiova. Acuzațiile aduse de procurori.

18 sept. 2023, 18:52
Criminalul de 17 ani de la Grădina Botanică din Craiova, trimis în judecată: ”A luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă”

La mai bine de două luni şi jumătate de când a avut loc oribila crimă din Grădina Botanică din Craiova, criminalul lui Meliss, Mario Alexandru Fojică, a fost trimis în judecată.

Un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, emis vineri, 15 septembrie, arată că procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a tânărului de 17 ani.

Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de omor calificat, tentativă de omor calificat, port fără drept de obiecte periculoase şi respectiv folosirea fără drept de obiecte periculoase. Procurorii au ajuns la concluzia că acesta plecase de acasă cu intenția clară de a ucide pe cineva.

”A luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă, sens în care s-a pregătit, înarmându-se cu un cuţit şi luând asupra sa obiecte apte a nu fi identificat, apoi a reflectat asupra modului, a împrejurărilor, a locului şi a momentului de săvârşire a faptelor.

Citește și: Sebastian a fost înjunghiat mortal în timpul unei petreceri de majorat. ”A învins o boală cruntă și acum l-a ucis un boschetar”. Criminalul a încercat să se sinucidă înainte să fie prins

Astfel, chiar dacă inculpatul nu cunoştea cele două victime, din modul în care acesta a acţionat, rezultă că a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i dosar să-şi aleagă victimele în funcţie de împrejurări şi să acţioneze la momentul oportun”, se arată în comunicatul procurorilor.

Oamenii legii au mai constatat că, pe 27 iunie, în ziua crimei, inculpatul a avut asupra sa un cuţit, într-un mijloc de transport în comun, în timpul deplasării de la domiciliul său din comuna Calopăr până în Craiova, apoi şi în locuri de distracţie şi agrement, respectiv în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova şi mai apoi în Grădina Botanică.

O fată de 14 ani și un tânăr de 19 ani au fost înjunghiați în după-amiaza zilei de 28 iunie, în Grădina Botanică din Craiova. Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut să o salveze pe fată. Tânărul, care a suferit răni grave, a fost internat. Polițiștii l-au prins la scurt timp pe suspect, un adolescent de 17 ani, elev la Liceul Militar din Craiova, care a fost arestat preventiv, potrivit G4Media.

Citește și: Acuzații de viol într-o tabără de vară a organizației de tineret a AUR. O tânără de 17 ani a reclamat că a fost agresată sexual