Criminalul de la Mediaş şi încă doi bărbaţi, reţinuţi. Doi dintre suspecţi au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu

Publicat: Luni, 14 Ianuarie 2019 10:30 // Actualizat: Luni, 14 Ianuarie 2019 11:08 // Sursa: romaniatv.net

Trei bărbaţi au fost reţinuţi după crima de la Mediaş, judeţul Sibiu. Doi dintre ei au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu. Doi dintre suspecţi sunt cercetaţi pentru omor, iar unul pentru loviri şi alte violenţe. Victima a fost lovită cu cuţitul de unsprezece ori şi a primit numeroase lovituri cu pumnii şi picioarele în cap. Decesul a survenit din cauza hemoragiei masive, în urma tăierii arterei şi venei femurale.

Foto: RomaniaTV.net

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a anunţat, luni, că după crima de la Mediaş trei bărbaţi au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

”În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în noaptea de 12/13.01.2019, în jurul orei 0040, numiţii R.M. (în vârstă de 30 de ani,  născut în mun. Blaj, jud. Alba, recidivist, eliberat la data de 25.05.2018, cu un rest de executat de 777 zile),  O.O.I.( în vârstă de 38 de ani, născut în mun. Mediaş, jud. Sibiu, cu antecedente penale), A.P. (în vârstă de 34 de ani, născut în mun. Alba Iulia, jud. Alba, recidivist, eliberat la data de 13.06.2017 cu un rest 423 zile) şi alţii s-au deplasat în clubul Serabeva din Mediaş. În jurul orei 0105, un grup format din zece persoane de sex masculin pătrunde în club si se îndreaptă direct către masa ocupată de cei de mai sus, din acest grup făcând parte victima F.M.A. (în vârstă de 25 ani, născut în mun. Mediaş, jud. Sibiu). Imediat, între cele două grupuri are loc o altercaţie în cadrul căreia este lovit martorul C.I. precum şi R.M. Văzând că R.M. se îndreaptă către ei cu un cuţit, membrii grupului din care făcea parte şi victima, părăsesc clubul şi o iau la fugă către poarta imobilului aflată la aproximativ 20-30 m depărtare de club, aceştia fiind urmaţi imediat de către R.M., O.O.I., A.P. precum şi celelalte persoane”, anunţă Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, potrivit News.ro.

Procurorii au precizat că victima a fugit de atacatori, dar a alunecat pe zăpadă, fiind ajunsă din urmă de suspecţi. Doi dintre ai aveau în mână câte un cuţit.

”O.O.I. se poziţionează în dreptul capului victimei şi îl loveşte cu piciorul în zona capului de 8 ori. Concomitent cu loviturile aplicate de O.O.I. în zona capului, R.M. loveşte victima aflată la pământ de 11 ori cu cuţitul în zona membrelor inferioare, acesta fiind împiedicat să mai lovească în continuare cu cuţitul de către O.O.I. care îl împinge de deasupra victimei, moment în care se dezechilibrează şi cade în zăpadă în apropierea victimei. Imediat după ce R.M. şi O.O.I. încetează să mai lovească victima, apare venind în fugă şi A.P. care se îndreaptă direct către victima aflată la pământ si pe care o loveşte cu pumnii şi cu picioarele tot în zona capului”, au mai transmis procurorii.

Potrivit acestora, ”moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei externe, consecutivă unor plăgi tăiate-înţepate la nivelul membrelor inferioare cu secţiune de pachet vascular femural drept (arteră şi venă femurală)”.

”La autopsie s-au mai constatat leziuni traumatice cranio-faciale şi la nivelul cotului stâng care s-au putut produce prin lovire cu corp dur şi cădere pe un plan dur neregulat, dar care nu au intervenit în determinismul decesului”, au mai transmis procurorii.

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost înjunghiat mortal, sâmbătă trecută, de un criminal eliberat înainte de termen, în baza legii recursului compensatoriu. Cearta a pornit într-un club din Mediaş şi a fost surprinsă pe camerele de supraveghere din zonă. Recidivistul a fost prins de poliţişti în duminică după-amiază.

Dan Antonescu, specialist criminolog, a declarat la România TV că autorul crimei știa exact ce face când a înfipt cuțitul în artera femurală a tânărului. 

"Omul acesta, autorul faptei de care vorbim, are 30 de ani și deja urmează să fie condamnat pentru a doua faptă de omor. La 30 de ani, deja să fi făcut o bucată extrem de scurtă de pedeapsă, să fii eliberat, să beneficiezi de clemența legii, a societății, să nu înțelegi nimic din asta și să mai și comiți încă o crimă. Acea înjunghiere în zona coapsei care a vizat artera femurală nu poate fi invocată, în opinia mea, în instanță, intenția lui fiind doar de a-l speria pe omul respectiv. E recunoscut și se știe public că acea zonă e extrem de vulnerabilă. Artera femurală e unul dintre cele mai mari vase de sânge din corpul omenesc și secționarea ei duce, aproape în 10-15 minute, la deces fără a putea lua nici cea mai mică măsură de prevenție medicală sau de reparație medicală", a spus Dan Antonescu.

Citeşte şi: IMAGINI ŞOCANTE. Momentul în care criminalul eliberat prin recursul compensatoriu A UCIS un tânăr VIDEO

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
crima medias criminal eliberat recurs compensatoriu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8127
RON
29 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H