Criminalul de la Perla, în faţa magistraţilor: Arma s-a descărcat accidental

Declaraţie-şoc a criminalului de la coafor, în faţa judecătorilor, în procesul privind arestarea sa preventivă judecat marţi. Gheorghe Vlădan a spus că arma pe care o ţinea în buzunar s-a descărcat accidental şi că nu îşi aminteşte ce s-a întâmplat.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 14:50
Criminalul de la Perla, în faţa magistraţilor: Arma s-a descărcat accidental

Vlădan a susţinut marţi în faţa judecătorilor care l-au convocat la audieri pentru propunerea de arestare preventivă că arma că pe care o avea în buzunar s-a descărcat accidental şi că nu îşi aminteşte ce s-a întâmplat cu adevărat.

Totuşi, Vlădan a recunoscut că a pus mâna pe pistolul pe care îl avea în buzunar când casiera de la coafor l-a întrebat dacă are „pistolul la el” şi i-a spus să iasă afară, dar a afirmat că nu mai ştie cum „arma s-a descărcat”.

Anchetatorii şi judecătorii au respins aceste declaraţii ale lui Vlădan, spunând că sunt „neverosimile”. Avocata acuzatului a susţinut că Vlădan suferea de depresie şi că lua pastile antidepresive, că dormise doar 2 ore pe noapte în ultimele 20 de zile şi că avea probleme cu banii, pentru că i se micşorase salariul şi avea multe rate la bancă.

Cu toate acestea, Vlădan a descărcat 11 gloanţe, în total, în opt persoane între care două au murit – casiera, pe care a împuşcat-o cu trei gloanţe şi soţia lui, în care a tras un singur glonţ, iar restul în celelalte şase persoane pe care le-a rănit şi care erau cliente venite la coafor.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins, la rândul lor, afirmaţiile lui Vlădan ca fiind neverosimile şi au explicat că atacul criminalului a fost „premeditat”. Procurorii au adus ca argument faptul că pistolul era încărcat cu 11 gloanţe, şi nu cu unul singur sau gol şi că, la percheziţia făcută în casa suspectului s-a găsit „muniţie modificată”.

De asemena, după ce a comis măcelul în coafor, Vlădan a dat cu ochii de paznicul de la transelectric şi i-a spus, potrivit acestuia: „Ce-am făcut!… M-am nenorocit !… Nu ştiu câţi oameni am omorât!…”

În cadrul unei conferinţe de presă de după audieri, procurorii au ajuns la concluzia că Vlădan a avut discernământ când a comis faptele, iar judecătorii au spus, la rândul lor, că motivele invocate de avocata acuzatului, potrivit cărora acesta era tulburat pentru că avea probleme cu banii nu sunt motive pentru a comite crime.

Vlădan a spus că regretă faptele şi că ar vrea să fie internat într-un spital de psihiatrie. Anchetatorii spun însă că el urmăreşte să scape de pedeapsă şi să nu stea după gratii.

Dacă va fi găsit vinovat, Vlădan ar putea primi între 15 şi 25 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă.