Criminalul Passaris refuză despăgubirile acordate de statul român. CEDO i-a dat dreptate, dar asasinul vrea mai mulţi bani

Konstantinos Passaris, grecul condamnat pentru o dublă crimă în România, este nemulţumit de despăgubirile oferite de statul român. Asasinul a câştigat la CEDO dreptul de a primi despăgubiri, deoarece ar fi stat în condiţii inumane în închisoare, însă consideră că despăgubirile, care se ridică la 13.500 de euro, sunt prea mici.

06 mart. 2019, 11:09
Criminalul Passaris refuză despăgubirile acordate de statul român. CEDO i-a dat dreptate, dar asasinul vrea mai mulţi bani

Konstantinos Passaris este încarcerat în acest moment la Penitenciarul Gherla, însă în trecut el a fost închis în Penitenciarele Jilava şi Craiova. Acolo, spune grecul, a trăit in condiţii inumane, ba chiar ar fi fost legat de pat timp de doi ani, nu a avut lumină în celulă şi nu a avut intimitate.

Passaris a reclamat toate aceste lucruri la CEDO, potrivit România TV. Plângerea li s-a comunicat autorităților române care au analizat-o, iar statul român i-a făcut o ofertă de despăgubiri în valoare de 13.500 de euro. Passaris a refuzat insă despăgubirile pe motiv că sunt prea puţini bani și că trebuia să se țină cont de faptul că el este cetățean grec, iar sumele trebuie raportate la nivelul de trai din Grecia.

Konstantinos Passaris a fost condamnat în anul 2003 la închisoare pe viaţă, fiind acuzat de comiterea unui dublu asasinat şi a unui jaf armat în noiembrie 2001 la o casă de schimb din Bucureşti. Acesta fusese condamnat şi în Grecia pentru cinci crime.