Criminalul violator al fetiţei de 5 ani din Baia Mare este în continuare liber. Familia Esterei, DECIZIE ŞOC

Nici ADN-urile, nici probele prelevate de la locul faptei și nici informațiile furnizate de membrii comunității de romi care trăiesc în enclava Cuprom de la marginea orașului Baia Mare nu au dus la demascarea personajului care, acum nouă luni, a violat-o și mai apoi i-a zdrobit capul cu o cărămidă micuței Estera.

30 ian. 2019, 08:43
Criminalul violator al fetiţei de 5 ani din Baia Mare este în continuare liber. Familia Esterei, DECIZIE ŞOC

În timp ce polițiștii și procurorii maramureșeni par să fi ajuns într-un punct mort al anchetei, părinții și cei doi frați ai fetiței se vor muta în casă nouă, într-un apartament social de trei camere oferit de Primăria Baia Mare, scrie libertatea.ro. Probele ADN recoltate de pe cadavrul fetiței, de pe cărămida cu care i-a fost zdrobit capul, dar și de la locul faptei, de pe gunoaie, nu au dus la demascarea criminalului-violator.

Citeşte şi Detalii noi în cazul fetiţei ucise cu bestialitate în Baia Mare. Ce au descoperit anchetatorii

Nici compararea mostrelor biologice recoltate de la toți cei audiați – sute de persoane printre care și părinții și frații Esterei -, cu cele existente în bazele de date ale Poliției Române și ale Interpolului nu a avut succes. Așa se face că, de nouă luni, timp în care investigatorii maramureșeni par să-și fi epuizat, cel puțin pentru moment, toate „armele„, iar individul care a violat-o și ucis-o pe micuța Estera e liber.

Părinții copilei nu au mai suportat să stea în casă

Moartea brutală a copilei i-a îngrozit atât de mult pe părinții fetiței – care de nouă luni așteaptă ca asasinul-violator al fetiței lor să fie prins -, încât aceștia au cerut reprezentanților Primăriei Baia Mare să-i mute din locuința din Cuprom, care le trezește amintiri cutremurătoare. Familia a beneficiat de un program social destinat persoanelor defavorizate și se va muta în curând în casă nouă. „Mama fetiței nu a mai suportat și ne-a rugat să o ajutăm să se mute din locul în care copilul ei a fost omorât. În curând, vor primi un apartament, cel mai probabil de trei camere, într-un bloc complet renovat. Acolo vor plăti între 30 de lei și 50 de lei chirie plus utilitățile. Ei sunt una dintre cele 200 de familii care se vor muta în locuințe sociale”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul orașului Baia Mare.

„Ca primar, nimeni nu mi-a cerut sprijinul”

Edilul este convins că ucigașul, care este în liber, face parte din anturajul comunității de romi și faptul că nu a fost demascat până acum este o chestuine de abordare eronată a investigațiilor din partea anchetatorilor. „Ancheta a fost depreciată, dovadă fiind modul în care s-au prelevat probele, în care s-au monitorizat persoanele suspecte. Câmpul infracțional a fost viciat. Nimeni nu a făcut nimic. Ca primar, nimeni nu mi-a cerut sprijinul. Vorbim despre o persoană (n.r. – autorul crimei) care cel mai probabil provine din anturajul comunității. Un personaj dezechilibrat care poate a fost beat sau drogat și acum e liber”, a adăugat primarul Cherecheș.