Crin Antonescu, audiat la DNA Ploieşti în urma plângerilor fostei nore a lui Măgureanu VIDEO

Senatorul Crin Antonescu a ajuns, vineri, în jurul orei 10.00, la sediul DNA Ploieşti. Senatorul Crin Antonescu şi soţia sa, europarlamentarul Adina Vălean, au părăsit sediul DNA Ploieşti, unde au fost audiaţi, timp de peste o oră, ca martori într-un dosar pornit de la denunţurile fostei nore a lui Virgil Măgureanu. Antonescu a spus că nici el şi nici soţia sa nu au comis niciodată ilegalităţi.

13 mai 2016, 06:35
Crin Antonescu, audiat la DNA Ploieşti în urma plângerilor fostei nore a lui Măgureanu VIDEO

Update. Crin Antonescu a declarat la România TV că acest denunţ nu reprezintă adevărul.  „Am cumpărat la un preţ destul de piperat pentru situaţia noastră financiară. Am şi făcut un credit la care plătim şi o să plătim mulţi ani de acum încolo”, a subliniat Antonescu.

Fostul lider liberal a precizat că nu există nicio legătură între domnul Dobrescu şi apartamentul său. „Îl cunosc, dar nu am avut discutii despre afaceri sau legaturi economice.  Nu stiu cu ce afaceri se ocupa domnul Dobrescu”, a spus Crin Antonescu.

Citeşte şi:
Percheziţii la locuinţa omului de afaceri Dragoş Dobrescu în dosarul care îl vizează pe Crin Antonescu

Update. Crin Antonescu a ajuns la DNA şi a declarat că a fost citat în calitate de martor în urma denunţurilor mincinoase care au fost făcute la adresa lui.

Crin Antonescu a declarat că este vorba despre un denunț făcut împotriva sa și a soției, Adina Vălean. „Acel denunț despre care ați discutat foarte mult a fost formulat împotriva ambilor. Am avut o întâlnire absolut normală, în parametri legali. Am spus ce am știut și cu asta, basta. Nici eu, nici soția mea nu am comis niciodată nici cea mai mică ilegalitate, asta e clar. Am discutat despre conținut, declarațiile le puteți vedea la detaliu”, a spus Crin Antonescu.

Întrebat dacă i s-a cerut vreodată să intervină la Primăria Sectorului 1, condusă de colegul său liberal Andrei Chiliman, Antonescu a răspuns: „Niciodată”.

Conform surselor citate de Agerpres, Antonescu ar urma să fie audiat în legătură cu un apartament pe care l-ar fi cumpărat la un preţ subevaluat de la fiul fostului şef al SRI, Virgil Măgureanu.

Fosta noră a lui Măgureanu, Alina Petre, ar fi depus un denunţ la DNA în care arăta că Antonescu şi soţia sa, europarlamentarul Alina Vălean, au achiziţionat un apartament de lux la jumătate din preţul său de piaţă, diferenţa fiind achitată de compania Romprest, prin achiziţionarea, în acelaşi imobil, a unui apartament la un preţ supraevaluat.

Citeşte şi: Crin Antonescu respinge acuzaţiile fostei nurori a lui Măgureanu: Este o mizerie! Numai înţelegeri cu Băsescu nu făceam

Alina Petre ar fi arătat în denunţul său că, în schimbul acestui favor, Antonescu trebuia să asigure prelungirea contractelor pe care compania Romprest le avea cu Primăria Sectorului 1, condusă de liberalul Andrei Chiliman.

Denunţul împotriva lui Crin Antonescu vizează mai multe fapte de corupţie şi asimilate corupţiei, comise atât de el, cât şi de soţia sa, europarlamentarul Adina Vălean: „Fals în declaraţile de avere, uz de fals, declaraţii false în înscrisuri private, trafic de influenţă, inclusiv el, cât şi Adina (Vălean, n.r.). Traficul de influenţă s-a făcut atât la Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1 la acea vreme, cât şi la Sorin Oprescu, primarul municipiului Bucureşti. Avem şi probe: acte, înscrisuri, documente şi martori”, a explicat avocatul Alinei Măgureanu.