Crin Antonescu explică jurnaliştilor atacul la Iohannis „gândeşte cât vorbeşte”: „Adică suntem proşti?”

Crin Antonescu a făcut referire, joi, la ultimele sale declaraţii despre Klaus Iohannis, potrivit cărora preşedintele ales "gândește cât vorbește", explicând că exprimarea lui a fost redată greșit de presă.

18 dec. 2014, 10:12
Crin Antonescu explică jurnaliştilor atacul la Iohannis „gândeşte cât vorbeşte”: „Adică suntem proşti?”

Dacă veți consulta textul, ceea ce vă recomand, dacă tot aveți această aplecare, veți vedea că nu am spus „și”, am spus „dar”. Diferența dintre „dar” și „şi” e mare, dar nu cred că dumneavoastră sunteți predispuși la considerații filologice. Cuvintele însă există și ele au un rost”, a argumentat Crin Antonescu.

„Adică suntem proști?”, l-au întrebat reporterii pe Crin Antonescu. „Să zicem neatenți”, a replicat Antonescu.

Antonescu, ATAC la Klaus Iohannis: Este un om care vorbeşte puţin şi gândeşte cât vorbeşte

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a lansat un atac dur la adresa președintelui ales Klaus Iohannis, cu două zile înaintea şedinţei PNL în care se va alege preşedintele interimar al partidului. Antonescu a spus la Gndul că el îl cunoaște mai bine pe Klaus Iohannis, despre care spune că „este un om care vorbește puțin, dar gândește cât vorbește”.

„Privesc cu strângere de inimă ce se întâmplă acum, după 16 noiembrie în spatele unui om, despre care puţini ştim puţine lucruri. Eu ştiu mai multe decât alţii, cei mai mulţi oameni nu ştiu. Şi cei mai mulţi oameni au dreptul la speranţă. Dar dacă această speranţă, pusă doar într-un singur om, care are mijloace limitate, nu e circumscrisă într-un orizont rezonabil, ea e o speranţă nesăbuită şi nedreaptă. Klaus Iohannis nu va putea şi niciun preşedinte al României nu va putea rezolva toate problemele societăţii româneşti. Poate că ştiu şi chiar asta ştiu că este un om care vorbeşte puţin, dar gândeşte cât vorbeşte”, a declarat Crin Antonescu.