Crin Antonescu i-a DEMIS pe consilierii lui Băsescu

Preşedintele interimar Crin Antonescu a semnat, vineri, decretele de eliberare din funcţie a cinci consilieri prezidenţiali ai lui Traian Băsescu: Iulian Chifu, Iulian Fota, Cristian Diaconescu, Bogdan Drăgoi şi Bogdan Mănoiu.

RomaniaTV.net
03 aug. 2012, 11:20
Crin Antonescu i-a DEMIS pe consilierii lui Băsescu

Potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, Antonescu a semnat vineri eliberarea din funcţie a cinci consilieri prezidenţiali.

Este vorba despre consilierul prezidenţial pe Afaceri Strategice, Securitate şi Politică Externă, Iulian Chifu, dar şi de consilierul prezidenţial pentru securitatea naţională, Iulian Fota, care este membru al CSAT.

De asemenea, a fost eliberat din funcţie consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu, aflat la cancelaria preşedintelui, precum şi a consilierului prezidenţial pentru mediul de afaceri, Bogdan Alexandru Drăgoi, dar şi consilierul prezidenţial pentru afaceri europene, Bogdan Mănoiu.

Înainte de a fi suspendat, Traian Băsescu a decis eliberarea din funcţie a doi dintre consilierii săi: Sebastian Lăzăroiu şi Ştefan Deaconu.

În cazul lui Lăzăroiu,  Băsescu a semnat decretul de eliberare a acestuia din funcţie începând cu data de 9 iulie

Decretul a fost semnat pe 6 iulie de Traian Băsescu. Cu câteva zile înainte, Băsescu semnase şi eliberarea din funcţie a consilierului prezidenţial Ştefan Deaconu, începând cu data de 25 iulie.