Crin Antonescu: PNL nu va împiedica o comisie de anchetă, dar să o conducă Ilie Sârbu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că liberalii nu se vor opune constituirii comisiei de anchetă, dar cere ca această comisie să fie condusă de către Ilie Sârbu, liderul grupului senatorial PSD, iar Victor Ponta să nu se folosească de scuza "E treaba Parlamentului", în cazul unui eventual eşec al comisiei în a proba ceva ilegal în tranzacţia prin care Ioana Băsescu a cumpărat un teren agricol în Călăraşi.

21 nov. 2013, 12:52
Crin Antonescu: PNL nu va împiedica o comisie de anchetă, dar să o conducă Ilie Sârbu

„Nimeni din PNL nu va împiedica o comisie de anchetă. Propun ca această comisie să fie condusă de către Ilie Sârbu pentru că este un om politic cu greutate, este liderul grupului PSD de la Senat, pentru că nu poate îndoi cineva că s-ar putea clătina în faţa lui Traian Băsescu, după lupta sa de un deceniu cu acesta”, a declarat Crin Antonescu.

Totodată, liberalul l-a avertizat pe preşedintele PSD asupra riscului ca această comisie să se dovedească inutilă sau ineficientă. „Dacă această comisie, Doamne fereşte, se termină repede cu vreo notă de la Parchet sau de la vreun notar, cum s-a mai întâmplat, să nu-l aud cumva pe Victor Ponta spunând că asta este treaba Parlamentului, că el e la Guvern, că are grijă de salarii. E treaba Parlamentului, dar să fie cu Ilie Sârbu în frunte”, a cerut liderul liberalilor.

Citeşte şi Ponta: Numirea lui Sârbu la conducerea comisiei este o glumă. Nu toate glumele lui Antonescu sunt bune