Criptomoneda Solana, în top 10 cele mai valoroase. A crescut cu 230% în luna august

Criptomoneda Solana a intrat în top 10 cele mai valoroase, după ce a depăşit marţi Dogecoin în ceea ce priveşte capitalizarea de piaţă. În ultima lună, Solana raportat un raliu de aproximativ 230%.

02 sept. 2021, 08:32
Criptomoneda Solana, în top 10 cele mai valoroase. A crescut cu 230% în luna august
Criptomoneda Solana, în top 10 cele mai valoroase

Criptomoneda

Solana, în top 10 cele mai valoroase. Activul şi-a făcut debutul cu doar 18 luni în urmă, însă înregistrează în prezent o valoare de piaţă de peste 33 de miliarde de dolari, în timp ce Dogecoin se situează în dreptul sumei de 37 de miliarde de dolari, scrie Euronews, care citează datele agregate de portalul Coinmarketcap.com.

Unul dintre motivele pentru care Solana a atras atât de multă atenţie se datorează accesului la industria NFT-urilor (non-fungible tokens), certificatele care confirmă unicitatea unei opere virtuale, stocând datele pe blockchain, tehnologia de tip registru imuabil din spatele criptomonedelor.

Citeşte şi: Costi Alecu, supranumit „Regele criptomonedelor”, extrădat în SUA pentru o țeapă de 9 milioane de dolari

Criptomoneda Solana, în top 10 cele mai valoroase

Recent, Solana a lansat Degenerate Ape Academy, prin care a vândut o colecţie de imagini animate cu maimuţe. Aproape 10.000 de bucăţi au fost vândute în primele 10 minute de la lansare, cumpărătorii alimentând astfel preţul SOL, întrucât aveau nevoie de monedă pentru a cumpăra fotografiile.

Solana a fost susţinută de raliul NFT-urilor din luna august, când s-au înregistrat vânzări de circa 900 de milioane de dolari. De asemenea, criptomoneda se concentrează asupra proiectelor DeFi (finanţe descentralizate), cu ajutorul cărora platformele digitale reduc din dominanţa exercitată de bănci asupra tranzacţiilor financiare.

Mişcările au fost facilitate de faptul că Solana a prioritizat contractele smart, programe stocate pe blockchain care funcţionează în momentul în care sunt întâlnite o serie de condiţii predeterminate şi acorduri automatizate, astfel încât actorii prezenţi în tranzacţie pot fi siguri de deznodământ.

Există şi alte monede virtuale, precum Cardano, care plănuiesc să intre în segmentul dedicat contractelor smart, ceea ce va duce la o creştere garantată a nivelului de competiţie.