Cristi Borcea, mărturisiri despre perioada în care a stat în spatele gratiilor: „De multe ori îmi dau și lacrimile!”

Cristi Borcea a rămas cu traume după ce a petrecut patru ani și patru luni în închisoare. Cunoscutul om de afaceri a făcut dezvăluiri despre coșmarul pe care l-a trăit în Penitenciarul Jilava.

11 feb. 2023, 12:44
Cristi Borcea, mărturisiri despre perioada în care a stat în spatele gratiilor: „De multe ori îmi dau și lacrimile!”

Cristi Borcea a fost condamnat  în 2014 la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune, însă a fost eliberat condiționat la începutul lunii iulie 2018.

În februarie 2019, omul de afaceri a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în „Dosarul Retrocedărilor”, fiind acuzat că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

Citiți și: Lovitură teribilă primită de Cristi Borcea la tribunal. Sentinţă dură a instanţei: „Proporţional cu gradul de pericol social”

Cristi Borcea, despre cum arăta o zi la Penitenciarul Jilava

Cristi Borcea a fost invitat recent la emisiunea Fiță cu Adiță, moderată de Adiță Voicu, unde a povestit cât de greu i-a fost în perioada în care a fost închis.

Deși au trecut patru ani de când este liber, fostul acționat al echipei Dinamo a mărturisit că amintirile neplăcute din penitenciar sunt încă vii, motiv pentru care acum ia pastile ca să poată dormi.

„Dimineața apel, te sculai la 6, pregăteai patul, după aceea îți făceai mic dejun și te duceai la muncă. De sărbători plângeam. Când ne uitam la televizor și vedeam, sărbătorile erau cele mai dureroase și sunt cele mai dureroase pentru cei care sunt acolo.

Ar trebui să li se dea permisii să stea lângă familii. Am văzut foarte mulți deținuți terminați și în imposibilitatea de a fi redați societății, în momentul în care 6-70% își distrug familiile acolo. Sunt 4, 5, 6 ani în care nu își văd soția, copiii. Se destramă familiile. Noi acolo aveam ore speciale de reeducare. În momentul în care nu îi dai timp cu familia, nu o să îl reeduci niciodată.

A fost greu. Eu am făcut cel mai mult dintre toți, 5 ani și 6 luni. Asta e. Cea mai de preț este libertatea și sănătatea. Bine că am rămas întreg ca fizic, la cap sigur nu a rămas. M-a afectat din moment ce nu pot să dorm fără medicamente. Și acolo aveam voie să le iau, veneau seara, îți dădeau ce pastilă aveai nevoie, era o strictețe mare.

De multe ori îmi dau și lacrimile, dar am făcut pușcărie, am făcut operație pe cord la 42 de ani, am două divorțuri, toate datorită fotbalului. E gata, deja e prea mult. Mă uit la meciuri, dar niciodată cap-coadă. Pasiunea, pentru mine, pentru fotbal nu mai este ce a fost.”, a mărturisit Cristi Borcea, la Fiță cu Adiță.

Cristi Borcea se bucură acum de libertate și petrece timp cu familia sa. Afaceristul are 53 de ani și 9 copii, cu patru femei diferite.

Citiți și: Ce cadou a primit Cristi Borcea de la Valentina Pelinel. Milionarul a împlinit 53 de ani