Lovitură teribilă primită de Cristi Borcea la tribunal. Sentinţă dură a instanţei: „Proporţional cu gradul de pericol social”

Cristi Borcea, fostul acționar al lui Dinamo, a suferit o înfrângere dureroasă în instanţă. Mai precis, afaceristul a rămas fără permis auto, după aproape un an de procese cu Poliţia Rutieră.

10 feb. 2023, 12:42
Lovitură teribilă primită de Cristi Borcea la tribunal. Sentinţă dură a instanţei: „Proporţional cu gradul de pericol social”
Lovitură teribilă primită de Cristi Borcea la tribunal. Sentinţă dură a instanţei: "Proporţional cu gradul de pericol social"

Lovitură teribilă primită de Cristi Borcea la tribunal. Afaceristul a fost oprit de Poliția Rutieră din Ilfov pe DN 1A, mergând din direcția București spre Ploiești, pentru neacordarea de prioritate a unor pietoni angajați în traversare regulamentară. Cristi Borcea susține că, în acel moment, nu exista niciun pieton, iar agentul constatator al contravenției nu i-a permis să își exprime obiecțiile cu privire la procesul verbal care i-a fost întocmit, astfel că a cerut ca procesul verbal să fie anulat, iar efectele lui să fie declarate neîntemeiate.

Citeşte şi: Cum arată şi ce face acum fostul fotbalist Radu Niculescu. În 2001 a avut o aventură cu soţia lui Dan Petrescu FOTO

Procesul, care a avut șase termene, a fost însă pierdut de Cristi Borcea, scrie Fanatik. „Instanța reține că petentul a arătat în cuprinsul plângerii că nu a săvârșit fapta reținută în sarcina sa prin procesul-verbal, dar nu a reușit să probeze aceste susțineri. Astfel, aceasta nu a prezentat mijloace de probă apte să facă dovada contrară celor reținute în sarcina sa de către agentul constatator şi care să ducă la concluzia netemeiniciei procesului-verbal întocmit”, se arată în motivarea sentinței.

Citeşte şi: Lovitură de teatru în scandalul de dopaj al Simonei Halep. „Au găsit sursa. O persoană nu şi-a făcut treaba, să îşi asume!”

Astfel, magistrații au decis să respingă acțiunea inițiată de afacerist, astfel că acesta va fi pieton pentru 30 de zile. Mai mult, Cristi Borcea va plăti și o amendă contravențională în valoare de 580 de lei: „În ceea ce privește sancțiunile aplicate în cauză, instanța apreciază că dispozițiile art. 21 alin. 3 OG. 2/2001 au fost respectate cu ocazia aplicării sancțiunilor contravenționale, amenda și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile fiind proporționale cu gradul de pericol social al faptei săvârșite de către petent”.