Cristian Boureanu, condamnat la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu SUSPENDARE pentru ultraj

Cristian Boureanu a fost condamnat la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat că a agresat un agent de poliţie de la rutieră, în vara anului trecut. Iubita lui Boureanu, Laura Dincă, acuzată de mărturie mincinoasă, a fost achitată. Decizia nu este definitivă.

20 iun. 2018, 07:50
Cristian Boureanu, condamnat la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu SUSPENDARE pentru ultraj

Judecătoria Sectorului 1 a pronunţat miercuri sentinţa în dosarul în care Cristian Boureanu este cercetat pentru ultraj. Pe lângă condamnarea la 2 ani şi două luni de închisoare cu suspendare, judecătorii îl mai obligă pe Cristian Boureanu să îi plătească lui Andrei Ovidiu, poliţistul pe care Cristian Boureanu l-a lovit în noapte în care a avut loc incidentul, 7.000 de euro daune morale. Decizia nu este definitivă.

La ieşirea din sala de judecată, Cristian Boureanu a spus că respectă decizia judecătorului, adăugând în acelaşi timp că pe lângă probele depuse la dosar au existat şi probe care nu au ajuns niciodată la dosar. El neagă în continuare unele acuzaţii aduse, precum faptul că l-a rănit pe poliţist şi că i-a rupt uniforma, scrie news.ro.

„Mulţumesc lui Dumnezeu că ne-a ţinut puternici într-un an foarte greu. (…) Respect decizia judecătoarei şi apreciez că cineva a citit cu adevărat ce s-a întâmplat acolo şi s-a uitat pe probele existente la dosar, sunt probe care nici nu au ajuns la dosar şi probe care au ajuns la dosar în ultimul moment. O singură concluzie trag: m-am legitimat şi decizia de astăzi arată foarte clar că nu există decizia că nu m-am legitimat. M-am legitimat conform legii. (…) Nu l-am atins pe poliţist, nu i-am rupt uniforma. Eu am fost acuzat că l-am degradat, uniforma e întreagă, nici poveste că i-am prins mâna la spate şi i-am fracturat-o. Am fost acuzat pentru asta pe perioada în care am stat în arest. Nu i-am prins degetul în uşă, filmările arată foarte clar că uşa s-a închis o singură dată”, a declarat Cristian Boureanu.

El a mai spus că acuzaţia de mărturie mincinoasă adusă iubitei sale, Laura Dincă, a fost doar un pretext şi o presiune asupra lui, în condiţiile în care ea a fost prima care a predat telefonul cu care a filmat ca probă la dosar.

„Acuzaţia pentru Laura a fost un pretext. A fost o presiune asupra mea. A fost primul din tot incidentul care a predat telefonul cu care a filmat. Nu poţi să declari altceva decât ce filmează telefonul. Oricâte presiuni se fac asupra ta, aia filmează telefonul, aia declari. Nu poţi să declari altceva. Iar dacă pe telefon spune cineva „uite, a vrut să-l lovească”, dacă spune spontan înseamnă că spune adevărul”, a spus Boureanu.

La ultimul termen, procurorii au cerut doi ani și șase luni de închisoare cu executare. De asemenea, unul dintre polițiști a cerut daune de 200.000 de euro. Pentru iubita lui Boureanu, Laura Dincă, procurorul a cerut o pedeapsă cu amânare, sub supraveghere doi ani, dar și 30 de zile de muncă în folosul comunității, fiind acuzată de mărturie mincinoasă.

A apărut FILMUL COMPLET al bătăii dintre Cristian Boureanu şi poliţişti. DETALIUL ŞOCANT care schimbă radical situaţia VIDEO

Procurorii susţin că pe 9 iunie, anul trecut, jurul orelor 01:30, maşina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic, iar acesta s-ari fi „manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale”.