Cristian Boureanu ar urma să fie supus unor teste specifice condiţiilor de penitenciar

Cristian Boureanu ar urma să fie supus unor teste specifice condițiilor de penitenciar dacă va fi transferat la penitenciarul Rahova.

RomaniaTV.net
01 aug. 2017, 12:44
Cristian Boureanu ar urma să fie supus unor teste specifice condiţiilor de penitenciar

În cazul în care Cristian Boureanu ar urma să fie transferat din arestul Poliției Central al Capitalei, acolo unde se află de două luni de zile, la Penitenciarul Rahova, acesta va intra într-o perioadă de carantină, care presupune evaluarea din punct de vedere medical, psihologic, dar și sociologic. Cristian Boureanu va fi supus și unor teste de analfabestism, va fi întrebat dacă știe să scrie și să citească, indiferent de studiile pe care le are. 

Gabriela Livadariu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Rahova, a vorbit pentru dcnews.ro despre procedura la care sunt supuse toate persoanele private de libertate:

„Orice persoană condamnată sau arestată preventiv este primită în penitenciar pe baza verificării și stabilirii identității și a documentelor care întemeiază legalitatea deținerii. Persoanele deja primite sunt cazate pentru o perioadă de 21 de zile în secția de carantină și observare. Este o perioadă pe care o considerăm specială. În această perioadă, se fac evaluari, se aduc la cunoștință drepturile, obligațiile și interdicției pe perioada încarcerării”, a explicat Gabriela Livadariu.

Cristian Boureanu a fost arestat pe 10 iunie, fiind acuzat de ultraj, dupa ce a lovit politistii care au oprit in trafic masina in care acesta se afla.