Cristian Cioacă dezvăluie ce s-a întâmplat, de fapt, în noaptea de 29 spre 30 august 2007. „Mă înșela, a trebuit să fac asta!”

Cristian Cioacă a fost acuzat în 2007 de uciderea soției sale, Elodia Ghinescu. Deși anchetatorii nu au găsit niciodată trupul femeii, fostul poliţist a fost condamnat la 15 ani şi 8 luni de închisoare cu executare şi cinci ani interzicerea unor drepturi.

04 iul. 2023, 16:19
Cristian Cioacă dezvăluie ce s-a întâmplat, de fapt, în noaptea de 29 spre 30 august 2007. „Mă înșela, a trebuit să fac asta!”
Cristian Cioacă dezvăluluie ce s-a întâmplat, de fapt, în noaptea de 29 spre 30 august 2007. "Mă înșela, a trebuit să fac asta!"

Cristian Cioacă dezvăluluie ce s-a întâmplat, de fapt, în noaptea de 29 spre 30 august 2007. Acum, la aproape 16 ani de la cazul care a şocat întreaga Românie, au ieși la iveală alte declarații ale lui Cristian Cioacă. În instanţă, fostul poliţist s-a apărat și a susținut că nu este vinovat de uciderea și dispariția Elodiei, ba chiar a spus că nici nu era acasă în momentul în care se presupune că arfi ucis-o.

Citeşte şi: Cristian Cioacă, transformare radicală, a fost fotografiat la un meci. Cum arată deţinutul condamnat pentru uciderea Elodiei

Cristian Cioacă a mai declarat magistraților că între el și soţia sa lucrurile nu mai funcționau, iar cei doi intenționau să se despartă. „Începusem o relație și așa am considerat că este normal și firesc. Amândoi eram de acord cu divorțul, dar nu s-a discutat nimic despre partajul bunurilor. Pe 29 august am discutat singura dată cu Elodia despre un eventual divorț, asta pentru că aveam o relație cu altcineva și ea a fost de acord cu asta. Ştiam despre ea că mă înșela, dovada sunt e-mail-urile în care ea spune cu cine a fost în Dubai. De asemenea, concediile le-a petrecut împreună cu acel bărbat. Chiar și în vara anului 2007 au fost împreună în vacanță, fără copii. Niciodată Elodia nu s-a interesat de ceea ce făcea copilul în țară, la părinții mei”, a declarat Cristian Cioacă.

Citeşte şi: Mama Elodiei îl dă în judecată pe Cristian Cioacă pentru plata despăgubirilor de sute de mii de euro

Mai mult, Cristian Cioacă a negat toate acuzațiile care i-au fost aduse. „Soția mea lipsea frecvent de acasă, uneori chiar și o săptămână, motivând că are procese în alte localități, dar nu exista o stare tensionată între noi, așa cum scrie în rechizitoriu. Rechizitoriul este unul fantezist, se presupune că am omorât-o, am tranșat-o și am transportat cadavrul. Nu pot să spun nimic despre dispariția Elodiei sau despre petele de sânge. Sunt nevinovat de uciderea soției”, a spus Cristian Cioacă.