Cristian Cioacă rupe tăcerea înainte de eliberare: „Mă înşela, a trebuit să fac asta”

Cristian Cioacă a mărturisit în faţa instanţei că Elodia îl înşela şi că vorbiseră despre divorţ înainte de dispariţia avocatei.

04 oct. 2021, 14:29
Cristian Cioacă rupe tăcerea înainte de eliberare: „Mă înşela, a trebuit să fac asta”

Cristian Cioacă ar putea ieși din închisoare mai repede decât se credea, conform unui anunț al avocatului familiei Ghinescu.

Cioacă a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte în cazul Elodiei Ghinescu, dar ar putea ieși din închisoare în 2021 sau 2022.  Pentru că a lucrat în penitenciar și a participat la diverse activități, Cioacă ar putea executa doar 11 ani și 9 luni din pedeapsa inițială de 15 ani.

„Ar trebui să execute trei pe patru din cei 15 ani şi 8 luni de închisoare ce i-a primit Cristian Cioacă pentru infracţiunile săvârşite. Ar veni undeva la 11 ani şi 9 luni de închisoare. Fiind condamnat definitiv în anul 2014, bineînţeles că la ceea ce a executat se mai scad zilele pe care dumnealui le-a lucrat, a făcut diferite cursuri, a paricipat la diferite activităţi.

Arestul preventiv pe care dumnealui l-a executat anterior momentului condamnării definitive şi sigur că s-ar putea ajunge la o cerere de elibere condiţionată. Instanţa nu este obligată să şi admită o astfel de cerere. În opinia mea, Instanţa din Piteşti ar trebui să aibă în vedere infracţiunile deosebit de grave pe care el le-a săvărşit.

Persoana dumnealui, indiferent că în penitenciar are un comportament pe care dumnealui încearcă să fie cât mai conformist, de altfel unul normal, instanţa ar trebui să aibă în vedere celalalte aspecte”, a spus recent Crina Radu avocatul familiei Elodiei Ghinescu.

De curând, Cristian Cioacă a dat unele detalii despre cazul Elodia și a mărturisit ce s-a întâmplat în noaptea de 29 spre 30 august 2007. La acea dată, Elodia Ghinescu a fost văzută pentru ultima dată și tot atunci ar fi purtat o discuție cu soțul ei. Potrivit celor declarate de Cioacă, cei doi au discutat și au convenit cu privire la un eventual divorț.

Însă, chiar înainte să îşi afle pedeapsa, fostul poliţist a dezvăluit la Tribunalul Argeş că ştia că Elodia Ghinescu îl înşală şi ca el i-a fost infidel. Totodată, el a povestit că discutase cu soția lui şi conveniseră să divorţeze.

În noaptea când procurorii susţin că Cioacă şi-a ucis soţia, fostul polițist a spus atunci ca a fost plecat la Piteşti, la femeia cu care avea o relaţie. Cristian Cioacă a susţinut în fata magistraţilor că în 29 august 2007, a avut o singură discuţie cu Elodia Ghinescu despre posibilitatea de a divorţa. În ziua respectivă, Elodia Ghinescu a fost văzută pentru ultima dată.

Începusem o relație și așa am considerat că este normal și firesc. Amândoi eram de acord cu divorțul, dar nu s-a discutat nimic despre partajul bunurilor. Pe 29 august am discutat singura dată cu Elodia despre un eventual divorț, asta pentru că aveam o relație cu altcineva și Elodia a fost de acord cu asta. Știam despre ea că mă înșela, dovada sunt e-mail-urile în care ea spune cu cine a fost în Dubai”, a spus Cristian Cioacă, în sala de judecată.

Cu cine a purtat Elodia ultima convorbire telefonică, înainte să dispară

În celebrul dosar, procurorii au arătat în rechizitoriu că, în noaptea de 29/30 august 2007, Cristian Cioacă i-ar fi aplicat soției sale multiple lovituri în urma cărora aceasta a decedat. Oamenii legii au susținut că cei doi s-ar fi certat din cauza presupuselor relații extraconjugale ale Elodiei, iar discuțiile au degenerat violent. De asemenea, procurorii au arătat că, ulterior, Cioacă a dus trupul soției sale în cada băii, unde l-a depeşat pentru a-l putea ascunde mai ușor. Apoi, ar fi folosit o geantă de dimensiuni maripentru a transporta fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului și le-a ascuns într-un loc necunoscut. În sala de judecată, Cristian Cioacă a negat tot timpul că și-ar fi ucis soția, scrie bzi.ro.

Ce se întâmplă la 14 ani de la dispariţia Elodiei Ghinescu. Mama avocatei este devastată: Mă înțeapă inima numai când mă gândesc la ea
Rechizitoriul este unul fantezist, se presupune că am omorât-o, am tranșat-o și am transportat cadavrul. Nu pot să spun nimic despre dispariția Elodiei sau despre petele de sânge. Sunt nevinovat de uciderea soției. Pe 5 septembrie, a avut loc cercetarea la fața locului. Atunci nu s-a găsit niciun stropuleț de sânge. Sângele s-a găsit în jurul orei 11.00, polițiștii m-au plimbat prin Brașov și, la întoarcere, mi s-a spus că s-au găsit urme. Nu am cum să explic petele de sânge găsite”, a mai precizat Cristian Cioacă cu privire la cazul Elodia.


loading...