Cristian Cioacă, schimbat total în închisoare. Activitatea din închisoare care l-ar putea ajuta să fie eliberat mai repede

Fostul poliţist Cristian Cioacă speră ca anul acesta să fie eliberat din închisoare, unde ispăşeşte o pedeapsă în cazul dispariţiei fostei sale soţii, avocata Elodia Ghinescu. Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a declarat în repetate rânduri că Cioacă beneficiază de un tratament preferenţial şi că are un comportament corespunzător în penitenciar, lucru care l-ar putea ajuta să iasă mai repede.

30 mart. 2022, 11:38
Cristian Cioacă, schimbat total în închisoare. Activitatea din închisoare care l-ar putea ajuta să fie eliberat mai repede

Cristian Cioacă a ispăşit aproape 8 ani din cei 15 ani și 8 luni de închisoare la care a fost condamnat pentru lovituri cauzatoare de moarte în cazul Elodiei Ghinescu. Fostul polițist ar putea fi eliberat din închisoare, chiar în cursul acestui an.

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a declarat că doar instanța poate admite sau nu cererea de liberare condiționată a lui Cristian Cioacă.

”Din ceea ce știu eu, domnul Cioacă a avut un comportament corespunzător, civilizat, așa cum ar trebui să îl aibă în penitenciar. Asta am înțeles și eu, că mai merge la capelă, deși lucrul ăsta ar trebui să-l determine să spună ce a făcut cu rămășițele trupești ale Elodiei, pentru ca ea să poată să aibă un mormânt, copilul să poată aprinde o lumânare, să pună o floare”, a declarat Crina Radu, avocatul familei Ghinescu, în exclusivitate la Antena Stars.

Citeşte şi: Ce avere are Cristian Cioacă. Fostul soţ al Elodiei Ghinescu ar putea fi eliberat mai devreme

Anterior, Crina Radu a dezvăluit că fostul poliţist Cristian Cioacă că a avut un comportament adecvat în închisoare, ca orice alt deținut, dar că ar fi fost tratat mult mai bine decât ceilalți.

„În penitenciar am înțeles că a avut un statut al unei persoane privilegiate. Adică el nu a stat în cameră cu 10 persoane sau 7 sau 8, cum stau alți clienți de-ai mei.

Citeşte şi: Mama lui Cristian Cioacă rupe tăcerea: Elodia este în viaţă şi se răzbună. Ăsta e scopul ei!

N-au stat două persoane cum a stat sau stă Cristian Cioacă. Ceea ce dumnealui lucrează acolo, el a lucrat la bucătărie, după care repartiza hainele primite de deținuți, deci efectua lucruri foarte ușoare. Avea un regim privilegiat. Dumnealui nu a fost mutat de la Penitenciarul de la Colibași niciodată. Alți clienți de-ai mei sunt mutați pe la diferite penitenciare din țară. A avut un statut de persoană privilegiată, spun eu.

N-am înțeles de ce. Trebuie să aibă aceleași drepturi pe care toți deținuții le au. Nu alte favoruri”, a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, pentru WOWbiz.ro.