Cristian Cioacă se pregăteşte de eliberare. Reacţie dură a avocatei familiei Ghinescu

Cristian Cioacă a ispăşit aproape 8 ani din cei 15 ani și 8 luni de închisoare la care a fost condamnat pentru lovituri cauzatoare de moarte în cazul Elodiei Ghinescu. Fostul polițist ar putea fi eliberat din închisoare, chiar în cursul acestui an!

24 mart. 2022, 10:03
Cristian Cioacă se pregăteşte de eliberare. Reacţie dură a avocatei familiei Ghinescu
Cristian Cioacă se pregăteşte de eliberare

Cristian Cioacă se pregăteşte de eliberare. Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a declarat că doar instanța poate admite sau nu cererea de liberare condiționată a lui Cristian Cioacă. Aceasta a dezvăluit că fostul poliţist are un comportament adecvat în penitenciar, participă la diferite cursuri și activități, unde a muncit, iar toate aceste lucruri îi aduc zile câștigate.

Cristian Cioacă se pregăteşte de eliberare. Reacţie dură a avocatei familiei Ghinescu

„În opinia mea, instanța nu ar trebui să îi admită o așa cerere, doar prin faptul că a executat fracția și că a avut un comportament bun în penitenciar. Comportamentul bun, adică un comportament normal, corespunzător, civilizat, faptul că a participat la diferite activități, cursuri, a muncit. Toate aceste lucruri îi aduc un număr de zile câștigate, considerate ca și executate. Având în vedere gravitatea infracțiunilor pentru care dumnealui a fost condamnat, instanța ar trebui să nu îi admită o astfel de cerere de liberare condiționată și să execute întreaga pedeapsă. Pentru că nu instanța nu este obligată să îi admită o astfel de cerere, este la hotărârea instanței de a-i admite sau nu o astfel de cerere de liberare”, a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, pentru WOWbiz.ro.

Cristian Cioacă rupe tăcerea înainte de eliberare: „Mă înşela, a trebuit să fac asta”

„În opinia mea, infracțiunile grave pe care dumnealui le-a comis și a fost condamnat, având în vedere poziția procesuală: nu a recunoscut niciuna dintre infracțiunile pentru care a fost condamnat, faptul că dumnealui a încercat, a șters urmele săvârșirii infracțiunilor, iar ca atare instanța nu ar trebui să îi admită o astfel de cerere. Să nu uităm că a omorât-o pe mama copilului dumnealui, că și-a lăsat copilul fără mamă, de la o vârstă fragedă, de doi ani și șapte luni. A încercat să șteargă urmele infracțiunilor, să nu uităm. A declarat-o dispărută, cei de la IPJ îl chemau la audieri, dumnealui era pe la Pitești, nu venea. A făcut foarte mult lucruri.  A înstrăina toate bunurile Elodiei. Copilul nu mai are un obiect, la momentul acesta, care să-i aducă aminte de mama sa. A încercat să șteargă din mintea copilului imaginea mamei. A făcut multe lucruri grave, de natură să nu i se admită o astfel de cerere de liberare. Instanța poate să-i admită sau poate să-i respingă. Este un atribut al instanței”, a mai spus avocata familiei Ghinescu.

Ce avere are Cristian Cioacă. Fostul soţ al Elodiei Ghinescu ar putea fi eliberat mai devreme

La rândul ei, avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, a dezvăluit că nu se pune vorba de liberare condiționată în acest an. „După cum am eu calculul, nu este vorba de o liberare anul acesta. Alte noutăți nu am cu cazul dânsului”,  a spus maria Vasii.