Cristian Diaconescu, exclus din PMP în ziua în care Traian Băsescu a primit verdict de colaborator al Securităţii

Cristian Diaconescu, fostul preşedinte al PMP, partid înfiinţat de Traian Băsescu după cele două mandat de preşedinte al României, a fost exclus din partid în ziua în care Traian Băsescu a primit verdict de colaborator al Securităţii.

23 mart. 2022, 18:35
Cristian Diaconescu, exclus din PMP în ziua în care Traian Băsescu a primit verdict de colaborator al Securităţii

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat, miercuri, excluderea din partid a fostului lider Cristian Diaconescu, menţionând că o decizie în acest sens a fost luată de Colegiul Naţional.

„În PMP nu există decât o singură structură de conducere, aleasă democratic, și care astăzi, în deplină legalitate, în acord cu statutul partidului nostru, cu un singur vot de abținere, a decis să ne despărțim definitiv de fostul nostru coleg, domnul Diaconescu. S-a încheiat o etapă, lucrurile sunt clare, începând de astăzi domnul Diaconescu nu mai este membru PMP. Înțeleg că are alte obiective politice, îi urăm succes, dar experiența pe care am avut-o împreună este una regretabilă și ea s-a încheiat astăzi”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Eugen Tomac, dezlănţuit la adresa lui Serghei Lavrov, ministrul de externe rus: „Minte ca un porc, vorbeşte ca Beria pe vremuri”

Eugen Tomac a fost ales preşedintele al PMP în data de 19 februarie 2022, la Congresul Extraordinar al Partidului Mişcarea Populară. Tomac le-a mulţumit colegilor pentru încrederea acordată şi a precizat că acest Congres nu este împotriva cuiva, ci este o şansă pentru partid de a avea o echipă unită pentru „o ţară reîntregită”. Eugen Tomac a fost ales cu 421 au fost ”pentru”, 18 ”împotrivă” şi 17 abţineri dintr-un total de 456 de voturi exprimate.

Citeşte şi: PMP şi AUR poartă negocieri pentru fuziune sau alianţă. Cristian Diaconescu l-a invitat pe George Simion la şedinţa cu liderii de filiale

Din conducerea aleasă în cadrul congresului mai fac parte preşedinţii executivi Petru Movilă şi Adrian Mocanu şi patru prim-vicepreşedinţi – Lucian-Ioan-Titus Morar, George-Mihail Neamţu, Costin-Sebastian Moise şi Emil-Marius Paşcan.

Pe 12 ianuarie, când a avut loc un Colegiu Naţional al PMP la care s-a decis convocarea congresului pentru alegerea unei noi conduceri naţionale, preşedintele în funcţie, Cristian Diaconescu, spunea că a avut „o surpriză neplăcută” să constate că „un grup de ‘organizatori binevoitori’ a convocat o adunare, pe care au denumit-o în mod ilegal Colegiu Naţional”.