Cristian Diaconescu, la congresul PMP: Fiţi capabili să vorbiţi de justiţie fără să vă albiţi la faţă!

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, le-a spus, duminică, delegaţilor PMP, reuniţi în congres, să fie "capabili" să vorbească de justiţie fără să se albească la faţă. 

08 feb. 2015, 12:37
Cristian Diaconescu, la congresul PMP: Fiţi capabili să vorbiţi de justiţie fără să vă albiţi la faţă!

Cristian Diaconescu a susţinut că şansa partidelor mari de a se reforma în România este „minimă”, că România are nevoie de „o altfel de politică”, iar şansa pentru a promova acest deziderat îi revine PMP.

„O nouă politică în România înseamnă adevăr, înseamnă evitarea trufiei şi aroganţei. Fiţi capabili să vorbiţi de justiţie fără să vă albiţi la faţă! (…) Fiţi acei politicieni care pot fi invitaţi în oricare din familiile noastre seara, la cină!”, a spus Diaconescu, fost ministru al Justiţiei.

El le-a spus reprezentanţilor PMP că nu au reprezentat o alternativă „nici pentru stânga, nici pentru dreapta” şi dacă doresc să aibă o şansă ca oamenii să-i voteze, de acum încolo, aceştia trebuie să fie „ei înşişi”.

„Nu copiaţi modele altora, chiar dacă pare la început că vă poate genera un succes de etapă”, a subliniat Diaconescu, care şi-a exprimat sprijinul pentru actualul preşedinte interimar al PMP, Eugen Tomac şi care la începutul discursului său a prezentat „salutul PMP adresat iniţiatorului Mişcării Populare, Traian Băsescu”, aflat la congres.