Cristian Dide, arestat pentru 29 de zile. Protestatarul a trimis droguri la sediile DIICOT

Cristian Dide a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce luni seară fusese reţinut pentru 24 de ore.

23 nov. 2021, 19:34
Cristian Dide, arestat pentru 29 de zile. Protestatarul a trimis droguri la sediile DIICOT

Cristian Dide, arestat pentru 29 de zile. În dosar sunt suspiciuni de trafic de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc, respectiv canabis. Activistul este acuzat că a procurat canabis din afara ţării, dar şi din România şi a trimis două colete cu droguri la sediile DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi.

Cristian Dide, arestat pentru 29 de zile. Protestatarul a trimis droguri la sediile DIICOT

Cristian Dide, cunoscut pentru participarea la protestele antiguvernarmentale din 2017 şi militant al legalizării canabisului, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce luni seara fusese reţinut pentru 24 de ore, au declarat surse judiciare. În dosar sunt suspiciuni de trafic de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc, respectiv canabis.

Activistul este acuzat că a procurat canabis din afara ţării, dar şi din România şi a trimis două colete cu droguri la sediile DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi. Luni dimineaţă, procurorii DIICOT Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi, au efectuat nouă percheziţii domiciliare în judeţele Ilfov, Călăraşi şi în Bucureşti, la sediile unor magazine şi la locuinţele unor persoane suspectate de de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc (canabis şi produse cu conţinut THC).

Cristian Dide este unul dintre cei mai vocali protestatari #rezist, fiind prezent la toate manifestaţiile din Piaţa Victoriei, din 2017, împotriva guvernării PSD. Acesta a avut mai multe conflicte cu Jandarmeria, fiind amendat de mai multe ori. Dide deţine site-ul legalizam.ro, o platformă care susţine legalizarea canabisului.

Citește și: Cristian Dide, reținut de polițiști, în dosarul DIICOT privind substanţele interzise
Într-o postare din 18 noiembrie de pe pagina de Facebook a platformei, reprezentanţii acesteia anunţau că sunt în contact cu un grup de cinci parlamentari “interesaţi sa schimbe legea privind deţinerea de canabis pentru consum propriu”.   Site-ul deţinut de ONG-ul condus de Cristian Dide a publicat în premieră informaţia conform căreia premierul interimar Florin Cîţu a fost condamnat în SUA.

Citește și: Cristian Dide este apărat de susţinători, care au aruncat făină în faţa sediului DIICOT, după ce liderul Rezist a fost reţinut pentru trafic de cannabis VIDEO
 


loading...
Partenerii noștri