Cristian Ghinea dezvăluie în ce stadiu se află PNRR-ul României: „Nu suntem în situaţia de a reface proiecte”

România ar putea primi un răspuns de la Comisia Europeană pe tema PNRR abia în septembrie, având în vedere că luna august este una de concedii, iar discuţiile dintre reprezentanţii guvernului şi cei ai Comisiei sunt departe de a fi finalizate.

08 iul. 2021, 10:37
Cristian Ghinea dezvăluie în ce stadiu se află PNRR-ul României: „Nu suntem în situaţia de a reface proiecte”

Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene susţine că nu este vorba despre cereri ale Comisiei Europene de a reface proiecte din PNRR, ci România se află în termenul de două luni pe care îl are pentru clarificarea proiectelor deja trimise.

„Aceste discuții tehnice se desfășoară zilnic între partea română și reprezentanții CE fie în format teleconferință, fie în scris. Este un ritm normal de lucru și parte din procesul de evaluare/negociere. Consultările tehnice cu reprezentanții Comisiei Europene se desfășoară constructiv, iar evoluția acestora este foarte bună”, se arată în răspunsul transmis de Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, pentru Aleph News.

PNRR-ul României ar putea să primească undă verde cel mai devreme în septembrie

Mai exact, ministerul condus de Cristian Ghinea susține că cei de la Comisie ne cer permanent lămuriri legate de costurile pe care le-am introdus în documente. Și că, până acum, discuțiile merg în direcția bună.

Cel mai probabil, abia în septembrie am putea primi undă verde pentru Planul nostru, care însumează granturi de peste 29 de miliarde de euro.

„Nu ne confruntăm cu situația de a reface proiecte. Solicitările de informații suplimentare și clarificări primite din partea CE fac parte din logica firească a dialogului instituțional și se supun unor norme și proceduri instituite prin reglementările naționale și europene în vigoare”, se mai arată în punctul de vedere oficial al Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene.

Citeşte şi: Guvernul a împrumutat de pe pieţele externe 3,25 miliarde de euro, aproape de recordul înregistrat în aprilie