Cristian Ghinea vrea pact politic pentru PNRR: Este foarte important. Vine cu reforme de care statul român are nevoie!

Cristian Ghinea vine cu un apel la adresa politicienilor. Vicepreşedintele USR vrea un pact care să permită o dezbatere rapidă în Parlament în vederea implementării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

28 oct. 2021, 17:06
Cristian Ghinea vrea pact politic pentru PNRR: Este foarte important. Vine cu reforme de care statul român are nevoie!

Cristian Ghinea vrea pact politic pentru PNRR. Apelul vine după ce PNRR a fost aprobat în Consiliul Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), după ce a fost validat de Comisia Europeană în 27 septembrie.

Cristian Ghinea vrea pact politic pentru PNRR: Este foarte important. Vine cu reforme de care statul român are nevoie!

„PNRR nu este important doar pentru că ne aduce bani. PNRR este important pentru că vine cu reforme de care statul român are nevoie. Reformele din PNRR sunt puse acolo pentru a rezolva recomandările pe care Comisia Europeană le face în rapoartele de ţară de zece ani de zile României.

De exemplu, de zece ani de zile, Comisia Europeană ne spune că avem o problemă cu sistemul de pensii. În PNRR există mai multe astfel de reforme care ar trebui să facă din statul român un stat mai responsabil. Sunt reforme pe care le putem face, reforme pentru care noi, politicienii, ne putem înţelege între noi, nu reforme la care doar visăm. Trebuie ca partidele politice să agreeze două lucruri: în primul rând, dacă guvernul sau guvernele care vor fi în funcţie nu vor putea să rezolve problema, atunci Parlamentul va legifera în regim de urgenţă, ceea ce se poate face”, afirmă Ghinea, conform unui comunicat al USR.

Citește și: Cristian Ghinea a făcut anunțul: După PNRR trebuie să avem pe lângă Hidroelectrica alte trei companii de stat listate la bursă!
Cristian Ghinea anunţă crearea unei organizaţii prin care va monitoriza implementarea PNRR.

„Aştept cât mai mulţi oameni să ne scrie pe [email protected] Acolo primim sugestii şi idei”, precizează acesta.

Cristian Ghinea declară că România poate să facă acum prima cerere de plată pentru întreaga cofinanţare, după ce Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost aprobat în Consiliul Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN).

„Mai departe, Parlamentul României are de votat un pachet de legi importante, reprezentând nişte jaloane minimale care trebuie îndeplinite”, se arată în comunicatul USR.

Citește și: Miniştrii de Finanţe din UE au aprobat PNRR-ul României. Florin Cîţu: „Acum este pe umerii noștri”
 


loading...
Partenerii noștri