Cristian Pomohaci, interpretul de muzică populară care și-a pierdut dreptul de a mai sluji, și-a făcut biserică acasă. BOR îi îndeamnă pe credincioși să nu meargă la slujbele lui

Cristian Pomohaci, fost preotul care a fost caterisit în 2017 după ce a fost acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale, continuă să țină slujbe în garajul locuinței sale. Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia a făcut aceste acuzații și i-a îndemnat pe credincioși să nu cadă în ispită.

08 mai 2023, 20:23
Cristian Pomohaci, interpretul de muzică populară care și-a pierdut dreptul de a mai sluji, și-a făcut biserică acasă. BOR îi îndeamnă pe credincioși să nu meargă la slujbele lui
Cristian Pomohaci, implicat într-un nou scandal

Cristian Pomohaci a cumpărat chiar şi un local și l-a transformat în biserică. După ce a fost lăsat fără sutană, interpretul de muzică populară ar sluji în satul natal. Localnicii nu vor să recunoască acest lucru, ci spun că falsul preot a cumpărat o clădire în care se țin slujbe într-o altă localitate, la jumătate de oră distanță.

Citește și Fostul preot Cristian Pomohaci, declaraţie surprinzătoare: Mie nu-mi plac sarbatorile! Nici sărbătoarea Crăciunului n-o iubeam!

„Cu multă îngrijorare și durere, vă aducem la cunoștință faptul că domnul Cristian Pomohaci, fost paroh al Parohiei Moșuni, Protopopiatul Târgu Mureș, deși nu mai are calitatea de preot, a continuare să mimeze Preoția și să facă slujbe religioase în garajul casei personale din localitatea Moșuni. Mai mult decât atât, de curând, a cumpărat un local în localitatea Ernei, județul Mureș, pe care l-a transformat în biserică sau mănăstire, fiind împodobit cu iconostas și cu obiecte de cult, oficiindu-se acolo slujbe specifice Bisericii ortodoxe. Prin urmare, îndemnăm pe toți credincioșii Eparhiei noastre să nu frecventeze ale locaș, deoarece nu este o biserică sfințită de către un episcop ortodox, după rânduială ortodoxă.

De asemenea, tot ceea ce se săvârșește acolo de către domnul Cristian Pomohaci și ajutoarele acestuia nu este valid, nu aduce binecuvântare și har celor ce participă la astfel de slujbe. Dimpotrivă, le poate aduce multă suferință și necaz în viață, pe plan spiritual și fizic. Totodată, vă aducem la cunoștință că domnia sa este cercetat de către organele statului cu privire la infracțiunea de port ilegal de uniformă, deoarece Biserica Ortodoxă Română, prin instanțele ei de judecată, i-a interzis acestuia dreptul de a mai purta reverendă și veștminte preoțești sau de a mai sluji cele sfinte”, a transmis Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia.

Pentru că nu mai e preot, Patriarhia Română nu a avut nicio reacție pe acest subiect.

Citește și Cristian Pomohaci, implicat într-un nou scandal. Cum a fost umilit fostul preot de vicepresedintele CJ Braşov: „A fost acuzat de pedofilie”

Cristian Pomohaci nu mai are dreptul să slujească în biserică din 2017, după o decizia a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului. A fost acuzat de infracțiuni de racolare de minori în scopuri sexuale, după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el. El a fost urmărit penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru evaziune fiscală în formă continuată.