Cristian Popescu Piedone a demisionat din funcţia de preşedinte executiv al PUSL

Partidul Umanist Social Liberal a anunţat că o va susţine pe Gabriela Firea pentru funcţia de primar general al Bucureştiului, la alegerile locale de anul viitor.

07 nov. 2023, 12:22
Cristian Popescu Piedone a demisionat din funcţia de preşedinte executiv al PUSL

Cristian Popescu Piedone și-a motivat decizia, anunțată pe grupurile interne din partid, invocând neînțelegeri privind calea de urmat.

În același timp, a anunțat că va rămâne membru al PUSL până la încheierea mandatului de primar al Sectorului 5.

Partidul Umanist Social Liberal anunţase că o va susţine pe Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei, la alegerile de anul viitor

Victor Ponta nu vrea locul lui Nicușor Dan de la Primăria Capitalei: „De ce să mă puneți pe mine dacă nu sunt bun? Nu vreți să-i lăsăm pe Piedone, Băluță, Negoiță, care se pricep?” | EXCLUSIV
”În cadrul şedinţei Forului de Conducere Colegială, s-a stabilit că la alegerile locale din 2024 pentru funcţia de Primar General al Capitalei, Partidul Umanist Social Liberal o va susţine pe doamna senator Gabriela Firea”, se arată într-un comunicat de presă postat, marţi seară, pe site-ul PUSL.

Comunicatul este semnat de Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 şi preşedinte executiv al formaţiunii, şi de Graţiela Leocadia Gavrilescu, deputat şi preşedinte Fond de Conducere Colegiala al Partidul Umanist Social Liberal.

VIDEO Piedone a renunţat la formalităţi şi şi-a scos biroul în curtea primăriei pentru audienţe: „Fără cetăţeni, funcţia de primar nu există”

Cristian Popescu Piedone şi-a reluat mandatul de primar, după ce a fost eliberat din închisoare, el declarând că în Primăria Sectorului 5 nu se va mai face politică, decât politica cetăţeanului. ”Nu am stat degeaba zilele acestea, bineînţeles că nu m-am abţinut şi am trecut prin sector. Vom ţine foarte mult legătura, uşile noastre sunt deschise pentru toată lumea. În Primăria Sectorului 5 nu se va mai face politică, decât politica cetăţeanului. Noi lucrăm pentru cetăţeni şi pentru români”, a spus edilul sectorului 5.

El a transmis un mesaj şi pentru partide. ”Formaţiunile politice care probabil astăzi s-au deranjat şi mai în trecut, de răul sau bucuria altului, doar ce am venit şi nu au realizat nimic.  Mă apuc de muncă, chiar de astăzi”, a spus primarul la eliberare, anunţând ulterior că va candida pentru un nou mandat la sector şi nu la PMB.