Cristian Popescu Piedone, pus sub acuzare pentru conflict de interese

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a declarat, joi, că a fost pus sub acuzare pentru conflict de interese, el precizând că a dat şi o declaraţie în faţa procurorilor Parchetului instanţei supreme.

29 sept. 2016, 07:11
Cristian Popescu Piedone, pus sub acuzare pentru conflict de interese

„Am fost pus sub urmărire de domnii procurori, pentru conflict de interese. Am dat o declaraţie şi urmează domnii procurori şi instanţa să se pronunţe la sfârşit”, a spus Cristian Popescu Piedone, la ieşirea de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), unde a stat aproape trei ore.

La Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost audiaţi şi copiii lui Cristian Popescu Piedone, Vlad şi Ana.

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4, s-a prezentat joi la Parchetul General pentru a fi audiat de procurori în dosarul referitor la sesizarea ANI privind conflictul de interese.

La intrarea în sediul instituției, Piedone a susținut că firma fiului său nu a desfășurat afaceri cu statul. „Societatea băiatului meu nu a avut niciodată afaceri cu statul, nu a vândut și nu a încasat niciun leu de la stat”, a spus Cristian Popescu Piedone.

Întrebat în legătură cu acuzația privind contractul de închiriere al fiului său cu șapte bani pe metru pătrat, el a spus că este hotărârea Consiliului Local de închiriere a domeniului public.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese de către POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, fost primar al Sectorului 4, București.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Agenția Națională de Integritate, în perioada 2013 – 2015, fostul edil a semnat, în calitate de primar, șase acorduri de funcționare și două autorizații de funcționare pentru „God Trust Enterprises SRL”, „Sport Team Kart SRL” și „Chocoland SRL”, ca urmare a cererilor formulate și semnate olograf de către copiii acestuia, asociați și administratori ai societăților comerciale.

Mai mult decât atât, începând cu anul 2013, S.C Sport Team Kart SRL, societate administrată de către fiul lui Piedone a încheiat patru contracte cu Administrația Domeniului Public Sector 4, instituție subordonată Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafețe de 400 mp, însă în urma măsurătorilor efectuate a rezultat că aceasta ocupă suprafața de 2.234 mp.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE a infracțiunii de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

Vezi si: Fostul rector al Academiei de Poliţie, în conflict de interese. ANI a sesizat Parchetul